pexels.com
pexels.com
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

«5 πράγματα που μου συνέβησαν όταν άρχισα να ζυγίζομαι καθημερινά για ένα μήνα»


Συχνά πιάνεις τον εαυτό σου να υποκύπτει σε γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς, που ξέρεις πολύ καλά ότι ναι μεν θα ικανοποιήσουν την όρεξη σου και θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο σου, αλλά θα αυξήσουν παράλληλα το βάρος σου με αποτέλεσμα να αρχίσεις να αισθάνεσαι κάποιο άγχος για το πώς θα επαναφέρεις τη σιλουέτα σου στην καλή της κατάσταση.

Στον «αγώνα» σου αυτό συμμετέχει και η ζυγαριά, που καλείται να σου αποκαλύψει την αλήθεια, ακόμα κι αν κάποιες φορές σε απογοητεύει.

Τη μάχη με τα κιλά δεν δίνεις όμως μόνο εσύ. Στην ίδια κατάσταση μαζί σου βρίσκονται και άλλες γυναίκες, όπως η Μπάρμπαρα Μπρόντι, που αν και διατηρεί ένα φυσιολογικό βάρος, θα επιθυμούσε να έχανε κάποια κιλά για να αποκτήσει το σώμα των ονείρων της.

Και ποιον τρόπο βρήκε για να το προσπαθήσει; Τη ζυγαριά!

Η Μπρόντι ξέχασε τις αυστηρές δίαιτες και τη γυμναστική και επέλεξε έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο για να μειώσει τα κιλά της, αποφασίζοντας να ζυγίζεται καθημερινά το πρωί για έναν ολόκληρο μήνα.

Οπως υποστηρίζει, αυτό θα τη βοηθούσε να βάλει τα κιλά της στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτή τη συνήθεια, τείνουν να χάνουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με όσους ζυγίζονται σπάνια.

Αναρωτιέσαι τι πραγματικά συνέβη;

«Κατάλαβα ότι τα κιλά μου ήταν πιο πολλά από όσο πίστευα»

Ειχαν περάσει μήνες από τότε που η Μπρόντι ζυγίστηκε για τελευταία φορά. Κατά το διάστημα αυτό η γυναίκα είχε πεισθεί , ότι ζύγιζε ένα συγκεκριμένο αριθμό κιλών και όταν ανέβηκε στη ζυγαριά τρόμαξε, γιατί είδε ότι αυτά είχαν αυξηθεί.

«Είχα σοκαριστεί από το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το βάρος μου»

Θα έχεις ακούσει κι εσύ για τα υγρά που φεύγουν τις πρώτες ημέρες μιας δίαιτας ή και για εκείνα που μαζεύονται στο σώμα και τείνουν να αυξήσουν το βάρος περιστασιακά. Η Μπρόντι διαπίστωσε ότι πρόκειται για πραγματικότητα, αφού είδε το βάρος της να αλλάζει σε ένα μόνο 24ωρο.  

«Τα κιλά της ζυγαριάς επηρέασαν τη διάθεση μου, όχι τις συνήθειες μου»

Οταν η ζυγαριά έδειχνε ένα κιλό λιγότερο είναι λογικό ότι η Μπρόντι αισθανόταν ευχαρίστηση και υπερηφάνεια. Οταν όμως το βάρος αυξανόταν τότε ένιωθε θυμό και απογοήτευση. Παρόλα αυτά, η ζυγαριά επηρέασε μόνο το συναισθηματικό της κόσμο και όχι τις συνήθειες της, ώστε να γίνουν πιο υγιεινές.

«Ξεκαθάρισα την έννοια της παχουλής και της αδύνατης»

Συχνά υπήρχαν μέρες που η Μπρόντι ένιωθε να μην χωράει σε κανένα της ρούχο, ενώ υπήρχαν κι εκείνες οι μέρες που έβλεπε στον καθρέφτη της μια καλλίγραμμη σιλουέτα, σαν να πρόκειται για μοντέλο. Και στις δύο περιπτώσεις τα κιλά της ήταν ίδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τη μια ημέρα ήταν παχουλή και την άλλη αδύνατη.

«Δεν έχασα βάρος»

Τα κιλά της Μπρόντι αυξομειώνονταν κατά τη διάρκεια αυτού του «πειράματος». Στο τέλος του μήνα ζύγιζε περίπου ένα κιλό περισσότερο από τότε που ξεκίνησε και πιθανότερη αιτία σύμφωνα με την ίδια ήταν το κίνητρο της που δεν ήταν και τόσο δυνατό. Παράλληλα της έλειπε κι ένα διατροφικό πλάνο ή ένα πλάνο γυμναστικής που θα έπαιζε σπουδαίο ρόλο στη σιλουέτα της.