Instagram /ribcagebragging
Instagram /ribcagebragging
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

«Ribcage bragging» - Η θλιβερή νέα πόζα των κοριτσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Μπορεί η Γαλλία να απαγόρευσε με νόμο τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα προκειμένου να καταπολεμήσει τη μη ρεαλιστική εικόνα του σώματος, ωστόσο αυτό το μεγάλο βήμα δεν εμπόδισε τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το να προτείνει ένα ακόμα επικίνδυνο πρότυπο γυναικείας ομορφιάς.

Ο λόγος για το «Ribcage bragging» (σύμφωνα με την Daily Mail), που έχουν λανσάρει διάσημες κυρίες της σόουμπιζ, όπως για παράδειγμα, η Μπέλα Χαντίντ και η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν (εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο τις συμβουλεύονται ή προσπαθούν να τις μιμηθούν), το οποίο αφορά σε φωτογραφίες που «ανεβαίνουν» στο Instagram και δείχνουν τα κόκαλα του θώρακα των γυναικών που ποζάρουν να προεξέχουν.

Αυτή η νέα μόδα των influencers δέχθηκε από την αρχή αρνητική κριτική και προκάλεσε ανησυχία, αφού υποστηρίζεται ότι ενισχύει την άποψη, πως οι γυναίκες θα πρέπει να παραμένουν αδύνατες και μάλιστα σε ακραίο βαθμό.

Η «πρόταση» αυτή έρχεται μετά το περίφημο thigh gap με το κενό ανάμεσα στα πόδια και την «γέφυρα του μπικίνι» (ή αλλιώς bikini bridge), αλλά και το «A4waist fitness challenge» που ήθελε τη μέση μιας γυναίκας πιο λεπτή σε περίμετρο από το πλάτος μιας κόλλας χαρτιού Α4! Ολα τους εξίσου ανησυχητικά τρεντ για την υγεία.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες: