5 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό  | 0 bovary.gr
5 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό | 0 bovary.gr
ΧΩΡΙΣΜΟΣ

5 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό


«Ασε τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί». Ερευνες δείχνουν ότι η καταπίεση των συναισθημάτων μετά τον χωρισμό τον κάνει δυσκολότερο στη διαχείρισή του.

Οι επιστήμονες προσπάθησαν να «αποκωδικοποιήσουν» τις σκέψεις που περνούν από το μυαλο ενός ατόμου που βρίσκεται σε φάση χωρισμού και να ορίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τον ξεπεράσει. Μην προσπαθήσεις να κρυφτείς από τον εαυτό σου. Άφησέ τον να βιώσει τον χωρισμό σε όλες του τις διαστάσεις. Να είσαι σίγουρη ότι η «επανεκκίνηση» δεν θα αργήσει.

1) Ακου όποιο (θλιμμένο) τραγούδι σου αρέσει, όσες φορές θέλεις: Σύμφωνα με έρευνα του UK’s Durham University η «λυπητερή» μουσική μπορεί να επιδράσει θεραπευτικά. Ασε τον εαυτό σου να εκφραστεί ελεύθερα και να ακούσει αυτό με το οποίο ταυτίζεται ψυχικά.

2) Ασε τον εαυτό σου να... πενθήσει: Σύμφωνα με την ειδική σε θέματα σχέσεων Samantha Jayne, το να αφήσεις τον εαυτό σου να κλάψει και να μιλήσει γι’αυτό που τον πονά είναι ευεργετικό. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Positive Psychology αναφέρει ότι αν ένα άτομο αφήσει τον εαυτό να πενθήσει τον χωρισμό, μπορεί πιο εύκολα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της προσωπικής τους ζωής ακόμα και μετά από λίγες εβδομάδες.
 

3) Μείνε μακριά από το Internet: Είναι σύνηθες αμέσως μετά τον χωρισμό να «παρακολουθείς» τον πρώην σου στα social media και να «τσεκάρεις» συνεχώς τις σελίδες του. Σύμφωνα με έρευνα του Brunel University του Λονδίνου, θα πρέπει να απέχεις από τις σελίδες του πρώην σου. Αν χρειάζεται να απενεργοποιήσεις τις δικές σου σελίδες για να το καταφέρεις, κάντο.

4) Διώξε από το σπίτι όλα τα αντικείμενα που μπορεί να σου τον θυμίζουν: Ο Dr. Sherman αναφέρει ότι τα αντικείμενα που συνδέονται με εκείνον μπορεί να αποτελούν αρνητικό φορτίο για τον ψυχισμό σου και θα πρέπει να απαλλαγείς από αυτά.

5) Aν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι μια χαρά χωρίς εκείνον θα το καταφέρεις!: «Fake it till you make it!». Ολα είναι μέσα στο μυαλό. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Νeuroscience αναφέρει ότι αν μπεις σε διαδικασία να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι μια χαρά χωρίς εκείνον, η σκέψη θα γίνει «συνήθεια» και σιγά σιγά θα προχωρήσεις παρακάτω...