Instagram/Iskra
Instagram/Iskra
25|05|2017 13:26
SHARE
ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το ποστ αυτού του μοντέλου στο Instagram είναι η απόδειξη ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε «τέλειο σώμα»


Τη λένε Iskra Lawrence και είναι ένα από τα μοντέλα που τόσο με τις συνεργασίες στο χώρο του μόντελινγκ, όσο και με τη δράση της στα social media έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς και «ιδανικού» σωματότυπου.

Καθημερινά περνούν από τις οθόνες μας χιλιάδες εικόνες γυναικών με αψεγάδιαστα σώματα και τις λεγόμενες «ιδανικές αναλογίες». Αυτό που οι περισσότερες ξεχνάμε όταν τα κοιτάζουμε και σκεφτόμαστε πόσο υπέροχες είναι, είναι οι ώρες που έχουν δαπανηθεί από photoshop experts για να τις φτιάξουν και τελικά πλασάρουν ως τέλειες, αφαιρώντας σημάδια, «κόβοντας» σημεία που περισσεύει λίγο παραπάνω λίπος, ψηλώνοντας πόδια, μικραίνοντας περιφέρειες, δημιουργώντας το περιβόητο «thigh gap» (το κενό ανάμεσα στους μηρούς). Κοινώς, πλάθοντας κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ευτυχώς υπάρχουν γυναίκες, όπως η Iskra Lawrence, οι οποίες μέσα από τη δουλειά τους στο χώρο του μόντελιγνκ και τη δράση τους στα social media, προωθούν μια πιο θετική και υγιή -θα έλεγε κανείς- στάση αντιμετώπισης του γυναικείου σώματος. Ένα από αυτά είναι και το ποστ που μοιράστηκε πρόσφατα μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram (όπου μετρά πάνω από 3.5 εκατομμύρια followers).

Πρόκειται για μια φωτογραφία που τη δείχνει, πριν από 7 χρόνια, όταν είχε φωτογραφηθεί για την καμπάνια μιας εταιρείας εσωρούχων. Έχει υποστεί τόση επεξεργασία που το σώμα της μοιάζει αγνώριστο σε σχέση με το πραγματικό μέγεθος που είχε τότε.

 

 

«Μπορεί να μοιάζω διαφορετική γιατί όντως ήμουν μερικά νούμερα κάτω, αλλά η βασική διαφορά είναι το ακραίο photoshop που μου έχουν κάνει», γράφει κάτω από το πόστ της. «Οι λείοι γλουτοί που βλέπετε; Δεν είναι δικοί μου. Τους έφτιαξε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή. Τα πλούσια μαλλιά, το ανεβασμένο στήθος, η μέση και τα πόδια, και τα αδυνατισμένα χέρια είναι όλα προϊόν photoshop. Στην πραγματικότητα, τίποτα δε μοιάζει με τον πραγματικό μου εαυτό. Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι τότε, όντως ήθελα να μοιάζω έτσι».

Επιπλέον αναφέρει πως το να βλέπει τον εαυτό της τόσο «πειραγμένο» της δημιούργησε ακόμα περισσότερες ανασφάλειες, αφού δεν μπορούσε να ταυτιστεί με αυτό που έβλεπε σε αυτές.

«Τελειότητα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα», γράφει και επισημαίνει ότι το να προσπαθούμε να τη φτάσουμε είναι ο ορισμός της ματαιότητας. «Ποτέ μη μπαίνετε σε διαδικασία σύγκρισης του εαυτού σας με τις φωτογραφίες των μοντέλων που βλέπετε. ΟΙ περισσότερες δεν είναι αληθινές. Αυτό που είναι αληθινό είστε εσείς, ο ατελής τέλειος εαυτός σας που σάς κάνει μαγική, μοναδική και όμορφη».