Instagram /amberharkin
Instagram /amberharkin
ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ

Αμπερ Χάρκιν -Η νεαρή που πολέμησε την ανορεξία κάνοντας pole dancing


Στην ηλικία των δεκατεσσάρων, η Αμπερ Χάρκιν από το Londonderry, άρχισε να αντιμετωπίζει τα πρώτα προβλήματα με το σωματικό της βάρος. Πετούσε συστηματικά το φαγητό της, αλλά κατανάλωνε ένα πακέτο με τσιπς όταν βρισκόταν μαζί με τους γονείς της.

Κάποια στιγμή, στα 22 της, η νεαρή κοπέλα πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα αρνούμενη να καταναλώσει οτιδήποτε και η μητέρα της πανικοβλήθηκε και απευθύνθηκε σε γιατρό.

Το Μάιο του 2014, μια ημέρα πριν τα γενέθλια της, μπήκε στην ψυχολογική κλινική Old Bridge House, κοντά στο σπίτι της για να δεχθεί στήριξη και βοήθεια από ειδικούς.

 

 

Είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει μόλις 31 κιλά και να φοράει ρούχα που είναι σχεδιασμένα για παιδιά δεκατριών ετών. Ηταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να περπατήσει.

Δύο χρόνια αργότερα, η κατάσταση της υγείας της δεν εμφάνιζε κανένα σημάδι βελτίωσης.

«Δεν έτρωγα και δεν μπορούσα καν να κουνηθώ. Ετσι, οι γιατροί υποστήριξαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω και είπαν στην οικογένεια μου, πως δεν επρόκειτο να τα καταφέρω. Θυμάμαι, ότι έκλαιγα στο δωμάτιο μου και ήταν η πιο τρομακτική στιγμή της ζωής μου», λέει η Χάρκιν.

Πράγματι, οι γιατροί εκτιμώντας την κατάσταση της Χάρκιν, προειδοποίησαν τους γονείς της πως δεν επρόκειτο να τα καταφέρει, μέχρι που στη ζωή της νεαρής κοπέλας μπήκε το pole dancing.

Αφορμή στάθηκε μια διαφήμιση που διάβασε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αφορούσε σε μαθήματα του συγκεκριμένου είδους γυμναστικής.

Τότε η Χάρκιν αποφάσισε να ασχοληθεί με το pole dancing, για λογαριασμό του οποίου άρχισε να παίρνει κιλά, προκειμένου να μπορέσει να βγάζει εις πέρας όλες τις περίπλοκες και απαιτητικές κινήσεις του προγράμματος.

 

 

 

 

Σήμερα, καταναλώνει τρία γεύματα ημερησίως με τη μορφή πόσιμων συμπληρωμάτων διατροφής, κερδίζει σταδιακά βάρος και γίνεται ολοένα και πιο δυνατή, ενώ όπως η ίδια υποστηρίζει, η ανάρρωση της οφείλεται στο νέο της πάθος, το pole dancing.

«Το pole dancing σημαίνει τα πάντα για μένα. Πιστεύω πραγματικά ότι δεν θα ήμουν ζωντανή χωρίς αυτό», δήλωσε η νεαρή στην Daily Mail και συμπλήρωσε, ότι το πρώτο της μάθημα ήταν απαίσιο, καθώς ήταν πολύ αδύναμη και φοβισμένη να εκτελέσει τις ασκήσεις μπροστά σε κόσμο.

«Ομως μετά γνώρισα την Κάρεν Μπάλντγουιν, μια εξειδικευμένη θεραπεύτρια, η οποία μου έμαθε να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου για πρώτη φορά και να κάνω pole dancing όχι μόνο στα μαθήματα, αλλά σε σόου. Με έμαθε πώς να επικεντρώνομαι σε αυτή μου την ασχολία και όχι στα θέματα με το φαγητό και το βάρος μου. Το σώμα μου έχει αλλάξει χάρη στο pole dancing, το οποίο μου δίδαξε να προσπαθώ να βελτιώνομαι».

Η Χάρκιν επιλέγει να μην ανεβαίνει στη ζυγαριά και παρακολουθεί μαθήματα pole dancing δύο φορές την εβδομάδα.

Εχει ακόμη τοποθετήσει ένα στύλο χορού στο δωμάτιο της για να μπορεί να εξασκείται και εκεί, ενώ έχει εργαστεί μαζί με την Κάρεν Μπάλντγουιν, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ανάρρωσης για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας συνδυασμός θεραπείας και pole dancing.

«Θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, ώστε οι άνθρωποι να εμπνευστούν από αυτήν και να συνειδητοποιήσουν τι μπορούν να καταφέρουν, αν αλλάξουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους. Ακόμα προσπαθώ να ζήσω μια φυσιολογική ζωή. Να βγω έξω και να συναναστρέφομαι με κόσμο. Στόχος μου για αυτή τη χρονιά είναι μάλιστα να μπορέσω να καταναλώσω και πάλι στέρεα τροφή. Ονειρο μου είναι να γίνω μια επαγγελματίας χορεύτρια του pole dancing, για το λόγο αυτό προσπαθώ σκληρά να βελτιώνομαι και νιώθω αισιόδοξη για την ανάρρωση μου».