shutterstock
shutterstock
CATS

5 ατράνταχτες αποδείξεις ότι οι μαύρες γάτες είναι καλύτερες από τις υπόλοιπες


Έχει παγιωθεί (και εντελώς λανθασμένα και άδικα κατά τη γνώμη μας) ότι όπου μαύρη γάτα ίσον καταστροφή, πλημμύρες, καταποντισμοί, τσουνάμι, ατυχήματα και ένα σωρό κακοτυχίες μαζεμένες.  Ανοησίες. Η μαύρη γάτα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σας συμβεί. Κι έχουμε τους λόγους που το αποδεικνύουν.

Μία από τις πιο στενάχωρες πληροφορίες που αναδύθηκεαν, σήμερα, από την απύθμενη δεξαμενή που λεγεται ίντερνετ, είναι ότι σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό ενάντια στην κακοποίηση των ζώων, οι μαύρες γάτες είναι αυτές που υιοθετούνται πιο δύσκολα (γιατί ρε παιδιά;). Αδιαμφισβήτητα, ένα τεράστιο μέρος ευθύνης έχει η τουλάχιστον μεσαιωνική θεώρηση, που -εν έτει 2017- ζει, βασιλεύει κι εξαπλώνεται σαν να μη πέρασε μια μέρα από την εποχή του κυνηγιού των μαγισσών. Φυσικά μιλάμε για την προκατάληψη ότι πρόκειται για ένα ζώο που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία. Πως κατάφερε ένα αθώο ζώο να μαζέψει τόσο κακό κάρμα πάνω του; (Δεν έχουμε ιδέα) Και τι κάνει το κράτος γι' αυτό;  Κι επειδή δηλαδή υπάρχουν ακόμα αυτές οι ανυπόστατες δεισιδαιμονίες να καταδικάσουμε αυτό το υπέροχο είδος γάτας;

 


 

 

 

Αυτό το κείμενο είναι ένα δριμύ -πλην σκωπτικό- κατηγορώ για έναν από τους πιο άδικους και ίσως μεροληπτικούς μύθους που κυκλοφορεί για τις -κατά τ' άλλα υπέροχες και ΤΟΣΟ εντυπωσιακές- μαύρες γάτες και γράφτηκε με έναν και μοναδικό σκοπό: Να ταρακουνήσει τις πεπαλαιωμένες και ριζωμένες αντιλήψεις.

Πάμε να δούμε έναν προν έναν τους λόγους που οι μαύρες γάτες είναι ΝΟ1 στην καρδιά μας. 

 

 

1. Είναι πιο χαλαρές (κι από τις χαλαρές γάτες) 

Όλες οι γάτες διακρίνονται από μια υπερχαλαρότητα και μια αξιοζήλευτη αταραξία (ειδικά όταν τις βλέπεις να έχουν χυθεί μακάριες πάνω στη ράχη του καναπέ ανοιγοκλείνοντας ράθυμα τα βλέφαρά τους), αλλά οι συγκεριμένες επειδή δε νιώθουν την ανάγκη να εντυπωσιάσουν, έχουν πάει το coolness σε άλλο επίπεδο. Είναι 400 φορές πιο ήρεμες και στατικές (άρα και instagram friendly!). Well done black cats. 

 

 

 

2. Δεν μοιάζουν ποτέ βρώμικες

Είναι όπως όταν αγοράζετε καναπέ. Δύσκολα θα πάρετε λευκό γιατί με το παραμικρό θα λερώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την ανοιχτόχρωμη γάτα. Με τη μαύρη όμως; Το τρίχωμα τους παραμένει στιλπνό, ακόμα κι αν τις βάλεις μέσα σε κοτέτσι. Δηλαδή, σαν να μην έφταναν όλα, είναι ΚΑΙ πρακτική. 

 

 

3. Πηγαίνουν με όλα

Γιατί το νέο μαύρο, παραμένει το μαύρο. Δε φεύγει ποτέ από τη μόδα, έχει αποθεωθεί από ιερά τέρατα της μόδας (βλ. Coco Chanel) και δείχνει άψογο σε κάθε περίσταση. 

 

 

4. Είναι προστάτες

Να εξηγήσουμε τι εννοούμε. Οι γάτες ούτως ή άλλως φημίζονται για την όρασή τους- όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά μόνο οι μαύρες είναι σαν να βγάζουν λείζερ από τα μάτια (το γνωστό και ως φαινόμενο Σούπερμαν). Δεν θα το χρησιμοποιήσουν για να τρομάξουν εσάς φυσικά, αλλά όποιον προσπαθήσει να σας πειράξει.

 

 

 

 

5. Και στη τελική είναι πολύ κουλ να έχεις μαύρη γάτα όταν ακόμα προκαλούν ρίγη και ανατριχίλες σε όποιον περνάει από δίπλα τους

Ναι, θα επιστρέψουμε ξανά στην εξαιρετικά ξεκαρδιστική προκατάληψη του κόσμου που πιστεύει οτι αν περάσει μαύρη γάτα από μπροστά του (αλλά από τα δεξιά κι έχοντας την ουρά σηκωμένη προς το πλάι-λολ) θα καταστραφεί το ριζικό του ή θα προσγειωθεί ένα τεράστιο ρακούν στον κήπο του και άλλες τέτοιες πολύ λογικές πεποιθήσεις. Αφού, μάλλον θα χρειαστούν μερικοί αιώνες ακόμα για να ξεπεραστούν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις «αγκαλιάσουμε» επιστρατεύοντας το χιούμορ μας και να το διασκεδάσουμε.