Μπάρμπεκιου: Top chefs αποκαλύπτουν τα μυστικά για το μαρινάρισμα και το ψήσιμο | 0 bovary.gr
Μπάρμπεκιου: Top chefs αποκαλύπτουν τα μυστικά για το μαρινάρισμα και το ψήσιμο | 0 bovary.gr
ΒΡΑΒΕΙΟ ΨΗΣΤΗ!

Μπάρμπεκιου: Top chefs αποκαλύπτουν τα μυστικά για το μαρινάρισμα και το ψήσιμο


Οσοι από εσάς ζείτε σε μεγάλη πόλη, αλλά έχετε την τύχη να διαθέτετε κήπο ή μεγάλη βεράντα ή έστω πρόσβαση σε μια άρτια οργανωμένη ταράτσα, τότε ξέρετε τι σημαίνει ρεπό και διασκέδαση με καλή μουσική και φίλους στο σπίτι.

Ωστόσο, όλη η μαγεία του reunion κρύβεται στις γευστικές απολαύσεις της οικοδέσποινας ή του οικοδεσπότη που θα συνοδεύσουν το ποτό και πρακτικά, αυτό ορίζεται ως τσίκνισμα ή αλλιώς μπάρμπεκιου!

Πώς όμως θα πετύχετε το τέλειο ψήσιμο των κρεατικών, ώστε αυτά να παραμείνουν ζουμερά, μαλακά και λαχταριστά;

Για να σας διευκολύνουμε, βρήκαμε τις must know συμβουλές από κορυφαίους chefs του εξωτερικού, όπως τις αποκάλυψαν στο Good Housekeeping και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.
 

Για το κρέας: Σύμφωνα με τον executive chef Hus Vedat, θα πρέπει να τηρείτε δύο ζώνες θερμοκρασίας στη σχάρα του μπάρμπεκιου, ώστε πρώτα να περνάτε το κρέας από τη φλόγα για να παίρνει χρώμα και μετά να το ψήνετε αργά στη δεύτερη ζώνη θερμοκρασίας, όπου η φωτιά είναι πιο χαμηλή.

Για τη σωστή και ισορροπημένη γεύση στο κρέας: Σύμφωνα με τον chef director του Duck & Waffle Local στο Λονδίνο, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο χρόνο που δίνετε για το μαρινάρισμα και υποστηρίζει ότι αυτό είναι καλύτερα να εφαρμόζεται τουλάχιστον μία ημέρα πριν το ψήσιμο του κρέατος, ώστε να πάρει όλη την επιθυμητή γεύση και το άρωμα.

Για να γίνει το κρέας ζουμερό και μαλακό: Ο Claudio Cardoso, του Sushisamba στο Λονδίνο προτείνει να προσθέτετε τη μαρινάδα σας στο κρέας και κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε αυτό να απορροφήσει τα συστατικά και να γίνει πολύ νόστιμο και μαλακό.