shutterstock
shutterstock
ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ

Πατέρας σώζει το γιο του από ξηρό πνιγμό αφού είχε δει στις ειδήσεις τα συμπτώματα


Ενα τραγικό περιστατικό, με θύμα τον Φράνκι Ντελγκάντο, από το Χιούστον του Τέξας, έγινε η αφορμή για να έρθει ξανά στην επιφάνεια το φαινόμενο του δευτερεύοντος ή ξηρού πνιγμού, εξαιτίας του οποίου το τετράχρονο αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή, μια εβδομάδα σχεδόν αφότου πήγε μαζί με την οικογένεια του για μπάνιο στο φράγμα του Τέξας Σίτι.

Το φαινόμενο αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να ακολουθήσει έως τρία 24ωρα μετά από ένα (φαινομενικά ανώδυνο) επεισόδιο πνιγμού, όταν κάποιος μετά από καταβύθιση, έχει καταπιεί πολύ νερό, το οποίο ερεθίζει και συσσωρεύεται στους πνεύμονες.

Την ιστορία του μικρού Φράνκι Ντελγκάντο, που βλέπετε παρακάτω, διάβασε και ο Γκάρον Βέγκα, ο οποίος χάρη στην περιγραφή του περιστατικού από τους γονείς του τετράχρονου, έσπευσε με το γιο του Τζίο στο νοσοκομείο του Κολοράντο και κατάφερε να τον σώσει.

«Ο μικρός τους γιος έσωσε τη ζωή του δικού μας γιου», είπε χαρακτηριστικά ο Γκάρον Βέγκα στο ABC 13 και συμπλήρωσε, πως αν δεν είχε πει στη σύζυγο του ότι ο δύο ετών Τζίο κατάπιε νερό κι εκείνη δεν είχε διαβάσει το άρθρο, θα το είχαν εκτιμήσει ως απλή αδιαθεσία.

Οι γιατροί από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν την κρίσιμη κατάσταση του μικρού και μιλώντας στον πατέρα του Τζίο, του είπαν ότι αν δεν τον είχε πάει στο νοσοκομείο, δεν θα άντεχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οσο για τους γονείς του Φράνκι Ντελγκάντο, που έχασε τη ζωή του εξαιτίας του ξηρού πνιγμού, αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια για το χαμό του γιου τους, προκειμένου να αφυπνίσουν κι άλλους γονείς ως προς αυτό το σπάνιο περιστατικό, που όμως μπορεί να συμβεί.