shutterstock
shutterstock
02|07|2017 16:10
SHARE
FASHION TIP!

Ο πιο γρήγορος τρόπος να καταλάβεις αν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που θέλεις είναι άνετα


Ναι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι πανέμορφα και κολακεύουν κάθε γυναικείο πόδι (άλλωστε γι' αυτό παρασυρόμαστε κάθε φορά). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να το κρατάνε σταθερό και άνετο. Αυτό είναι το τρικ για να διαπιστώσετε με ποια ζευγάρια δεν είναι φτιαγμένα για τα πόδια σας. 

Πόσες φορές έχετε ενθουσιαστεί με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες, ακόμα και πλατφόρμες που είδατε στη βιτρίνα, τα αγοράσατε, τα φορέσατε και τελικά να θέλετε να μη τα ξαναδείτε μπροστά σας από τον πόνο ή τις φουσκάλες που σάς προκάλεσαν; Έχει συμβεί και στις πιο γνήσιες λάτρεις των παπουτσιών. 

Η αλήθεια είναι ότι αγοράζοντας ένα ζευγάρι παπούτσια δεν μπορείς να γνωρίζεις με σιγουριά πως θα «κάτσει» στο πόδι σας. Υπάρχει ένας τρόπος να καταλάβετε με το μάτι (!) αν τακούνια που έχετε βάλει στο μάτι είναι άνετα και ο οποίος θα σάς «σώσει» από αποτυχημένες μελλοντικές αγορές, είτε τις κάνετε στα μαγαζιά, είτε μέσω ίντερνετ. 

Ποιο είναι αυτό;

 

Shutterstock
Shutterstock

Όλα εξαρτώνται από την απόσταση που έχει το μπροστινό τμήμα του παπουτσιού από το τακούνι (καθώς κοιτάζετε το παπούτσι σε οριζόντια θέση). Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση (η ιδανική είναι 3 εκ. ή και μεγαλύτερη), τόσο πιο άνετο είναι το παπούτσι. Αντιθέτως, όσο μικρότερη είναι η απόσταση (λιγότερη από 2,5 εκ.), τόσο πιο άβολα είναι τα παπούτσια. Aυτό γιατί όσο πιο μικρή είναι η απόσταση μεταξύ μπροστινής σόλας και τακουνιού, τόσο περισσότερο βάρος μεταφέρεται στα δάχτυλα των ποδιών σας. Άρα τόσο πιο έντονος είναι ο πόνος όταν περπατάτε πάνω σε αυτά. 

Αυτό είναι εύκολο να το τσεκάρετε όταν είστε στο μαγαζί και βλέπετε τα παπούτσια από κοντά στο φυσικό τους μέγεθος. Τι γίνεται όμως για τις ηλεκτρονικές αγορές;

Σε αυτή την περίπτωση βρείτε δύο διαφορετικά, αλλά με ίδιο ύψος τακουνιού, παπούτσια από το ίδιο σάιτ και μετρήστε τη συγκεκριμένη απόσταση στην οθόνη του υπολογιστή σας με μια μεζούρα. Το ζευγάρι που θα έχει περισσότερο χώρο ανάμεσα στα δύο σημεία (μπροστινό τμήμα παπουτσιού και τακούνι) -στοίχημα ότι- θα είναι και το πιο άνετο.