glamour.com/youtube
glamour.com/youtube
13|07|2017 09:55
SHARE
ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ

Οσα συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του κύκλου της


Τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σώμα σας κατά τη διάρκεια ενός κύκλου 28 ημερών; 

Πώς επηρεάζεται το σώμα σας και πώς ο συναισθηματικός σας κόσμος; Γιατί άλλες φορές μέσα στο μήνα μπορεί να αισθάνεστε πιο αισιόδοξη και γιατί άλλες πιο ευσυγκίνητη; 

Ίσως να έχετε παρατηρήσει πως μερικές ημέρες, νιώθετε έτοιμη για όλα (ακόμα αν έχει προηγηθεί ένα κουραστικό ωράριο στη δουλειά ή πολύ τρέξιμο) ενώ άλλες το μόνο που θέλετε είναι να βουλιάξετε στον καναπέ με μια σακούλα πατατάκια.

Αυτό το βίντεο όχι απλώς δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, αλλά δείχνει με πολλή εκφραστικότητα και χιούμορ -μέρα προς μέρα- όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στη διάθεση μιας γυναίκας.

 

 

Για παράδειγμα, την 1η και 2η ημέρα του κύκλου, που ξεκινά η περίοδος, τα οιστρογόνα είναι σε χαμηλά επίπεδα, νιώθετε κούραση και κράμπες στην κοιλιά και ίσως είναι η ιδανική στιγμή για λίγη γυμναστική (βοηθά να ξεπεράσετε τα συμπτώματα!). Την 3η έως την 5η ημέρα που η περίοδος τελειώνει, η ενέργειά σας επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα, τα οιστρογόνα αυξάνονται και νιώθετε γεμάτη ενέργεια ξανά. 
Και φτάνουμε στην 6η με 9η ημέρα όπου τα οιστρογόνα σας συνεχίζουν να χτυπάνε κόκκινο κι έτσι το πρόσωπό σας φαίνεται πιο συμμετρικό, η επιδερμίδα σας πιο λαμπερή. Παράλληλα, αυξάνεται και η τεστοστερόνη και μαζί και οι επιδόσεις σας στη δουλειά.  Την 10η και 13η ημέρα, τα οιστρογόνα είναι στο ζενίθ του με αποτέλεσμα να νιώθετε είστε πιο γόνιμη και να νιώθετε πιο κοινωνική, πιο αισιόδοξη και πιο σέξι. Επιπλέον, οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι. 

Για να δείτε όλο τον κύκλο σας αναλυτικά, καθίστε αναπαυτικά, πατήστε play στο βίντεο και απολαύστε!