Blogger δείχνει με μία εικόνα γιατί οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να εστιάζουν στα ελαττώματά τους | 0 bovary.gr
Blogger δείχνει με μία εικόνα γιατί οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να εστιάζουν στα ελαττώματά τους | 0 bovary.gr
ΣΤΟ INSTAGRAM

Blogger δείχνει με μία εικόνα γιατί οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να εστιάζουν στα ελαττώματά τους


Με το σύνθημα του «body positivity» να έχει εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα trends των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ολοένα και περισσότερες γυναίκες συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.

Αλλοτε διάσημες και άλλοτε όχι, προσπαθούν να προωθήσουν τη θετική στάση αντιμετώπισης του σώματος, να σπάσουν τα δεδομένα, επαναπροσδιορίζοντας τη γοητεία όλων εκείνων των σημείων που θεωρούνται «ατέλειες» και ασκούν αρνητική επιρροή στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση.

Στην κατηγορία αυτού του τύπου των influencers μπήκε και η Louise Aubery. Η νεαρή από τη Γαλλία, που έχει περισσότερους από 50k ακολούθους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλησε να υπενθυμίσει σε όλες τις γυναίκες ότι κάνουν ένα τεράστιο λάθος, όταν κρίνουν την εικόνα του σώματος τους.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η φωτογραφία της Louise Aubery στην οποία ποζάρει η ίδια δύο φορές, είναι σημειωμένα τα σημεία εκείνα του σώματος της όπως τα βλέπει με τα δικά της μάτια (ως ατέλειες δηλαδή) και τα σημεία που βλέπουν οι γύρω της στην πραγματικότητα.

Η νεαρή τονίζει στη μια πλευρά της φωτογραφίας τη μεγάλη της μύτη, το λίπος στην πλάτη, την κυτταρίτιδα της, ενώ στο άλλο μισό της φωτογραφίας αναφέρεται στο μεγάλο της χαμόγελο, τα μακριά της πόδια και τους καλογυμνασμένους γλουτούς.

Τη φωτογραφία ακολουθεί η εξής λεζάντα:

«Είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι τα social media έχουν ανάγκη από περισσότερη ειλικρίνεια. Αν και έχω κάνει μεγάλη πρόοδο ως προς το να αποδεχτώ τον εαυτό μου, υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί: οι φωτογραφίες. Οποτε βλέπω μια φωτογραφία μου, το πρώτο πράγμα στο οποίο πέφτουν τα μάτια μου είναι οι ατέλειες. Πάντοτε παρατηρώ αυτό που είναι λάθος. Τα πόδια μου φαίνονται πολύ λευκά. Η μύτη μου μοιάζει εξαιρετικά μεγάλη. Είμαι απαίσια. Από την άλλη πλευρά όμως, όταν κοιτάζω τις φωτογραφίες άλλων ανθρώπων, τείνω να παρατηρώ μόνο τα θετικά τους. Ετσι λοιπόν, σκέφτηκα, γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και με τον εαυτό μας; Πρέπει πραγματικά να μάθουμε να μην είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας. Δεν είναι υγιές. Εγώ θα προσπαθήσω να δουλέψω πάνω σε αυτό και ελπίζω να κάνετε κι εσείς το ίδιο.»

Η συγκεκριμένη ανάρτηση της Louise Aubery συγκέντρωσε περισσότερα από οκτώ χιλιάδες likes με πολλούς από τους ακολούθους της νεαρής να σχολιάζουν, ότι πολύ συχνά αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και κάνουν τις ίδιες σκέψεις.

 

 

Αυτή δεν είναι βέβαια η μοναδική φορά που η συγκεκριμένη γυναίκα προσπαθεί να περάσει το δικό της θετικό μήνυμα για την εικόνα του σώματος μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό. Υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις από το παρελθόν, στις οποίες επικεντρώνεται στη σημασία του να μπορέσει κανείς να αποδεχτεί τον εαυτό του και να τον αγαπήσει.

Εχει μάλιστα δηλώσει στο Metro. co.uk, ότι το μυαλό μας είναι αυτό που θα μας βοηθήσει στο μεγαλύτερο βαθμό, γιατί ενώ υποτιμούμε την ικανότητα μας να στείλουμε σε αυτό θετικά σήματα και να επηρεάσουμε έτσι την συμπεριφορά μας, αν κάνουμε εξάσκηση θα αλλάξουμε οπτική. Αρκεί βέβαια να έχουμε τη θέληση όπως λέει να το κάνουμε!