Μείνε single, μέχρι να βρεις τον άνδρα που θα ξέρει ότι οι σχέσεις δεν είναι βγαλμένες από παραμύθι | 0 bovary.gr
Μείνε single, μέχρι να βρεις τον άνδρα που θα ξέρει ότι οι σχέσεις δεν είναι βγαλμένες από παραμύθι | 0 bovary.gr
21|08|2017 17:25
SHARE
ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ

Μείνε single, μέχρι να βρεις τον άνδρα που θα ξέρει ότι οι σχέσεις δεν είναι βγαλμένες από παραμύθι


Οσο κι αν ενθουσιαζόμαστε αρχικά με μια γνωριμία που εξελίσσεται σε δεσμό, ο έρωτας και η σχέση αυτή δεν είναι ένα one-way εισιτήριο προς μια χαρούμενη ιστορία που γράφεται από δύο ανθρώπους.

Εσύ και το ταίρι σου καλείστε να ανταποκριθείτε από κοινού στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αλλωστε σε αυτά τα τελευταία σου δίνεται η ευκαιρία να καταλάβεις ποιος είναι αληθινός, ποιος δεν θα «λακίσει», ποιος δεν θα αδιαφορήσει, αλλά αντιθέτως θα σου χαρίσει τον ώμο του για να στηριχθείς και να σηκωθείς ξανά στα πόδια σου, θα σου δώσει θάρρος και δύναμη, θα σε παρηγορήσει.

Σκέψεις παρόμοιες με αυτές αποφάσισε να μοιραστεί με τις αναγνώστριες της η συντάκτρια Μέλανι Μπερλί.

«Δεν χρειάζεσαι ένα τέλος που θα μοιάζει με παραμύθι. Ετσι λοιπόν ξέχνα και τη ζωή που μοιάζει με αυτό. Αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεσαι είναι ένας σύντροφος που κατανοεί πλήρως ότι η σχέση είναι μια δύσκολη υπόθεση, έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να πέσει στα βαθιά. Κάποιον που θα περπατήσει πλάι σου στα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ζωής. Ο πόνος στη σχέση θα υπάρξει άσχετα με το πόσο πολύ αγαπιέστε. Ασχετα ακόμη με το πόσα χρήματα έχετε ή πόσο πετυχημένοι είστε στον επαγγελματικό σας τομέα ή πόσο ευχάριστα περνάτε μαζί όταν βρίσκεστε τα βράδια στο σπίτι φορώντας απλά τις πιτζάμες σας. Θα υπάρξουν στιγμές σκληρές, άσχετα με το πόσο συχνά γελάτε ή πόσες θυσίες κάνετε ο ένας για τον άλλο. Η αγάπη δεν έχει πάντοτε χαρούμενη όψη. Ο κόσμος άλλωστε είναι ένα μέρος όπου τα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με το πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε», γράφει χαρακτηριστικά...

Facebook /@melanie.berliet
Facebook /@melanie.berliet

και συνεχίζει...

«Θα υπάρξουν μέρες που θα ξυπνήσετε και θα αισθάνεστε δυστυχία δίχως συγκεκριμένο λόγο και ο σύντροφος που άλλοτε στεκόταν δίπλα σας, θα μοιάζει με έναν άνθρωπο που διαρκώς γκρινιάζει, που είναι ανίκανος να σας σταθεί. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποια ανεπιθύμητη κρίση θα κάνει την εμφάνιση της και μην μπορώντας να την αντιμετωπίσετε, η σχέση σας θα επηρεαστεί και θα υποφέρει. Συχνά δεν θα μπορείτε να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλο, θα εκνευρίζεστε, θα συμπεριφέρεστε με τρόπο που θα σας δημιουργεί αποστροφή. Θα σας πάρει έως και μήνες για να δείτε καθαρά την κατάσταση, για να μπορέσετε να δείτε βαθιά μέσα σας και να αναγνωρίσετε ότι φταίγατε, ώστε να ζητήσετε συγγνώμη. Ομως όσο περισσότερο αγαπάτε κάποιον, τόσο πιο ευάλωτος γίνεστε. Οσο περισσότερο ερωτεύεστε κάποιον, τόσο περισσότερο τον ενθαρρύνετε να σας στενοχωρεί. Ο άνθρωπος στον οποίο ορκίζεστε το «για πάντα» θα πληγώσει την καρδιά σας ξανά και ξανά και ξανά. Ωστόσο, μέσα από αυτή την πληγή που δημιουργείται μπορεί να τονωθεί η δύναμη σας, θα γίνετε σοφότεροι. Αρκεί βέβαια να είστε πρόθυμοι να μάθετε μέσα από τα λάθη σας.»

Η τέχνη της αγάπης λοιπόν απαιτεί μια υπόσχεση: «Αν πέσεις, θα πέσω κι εγώ, για να σηκωθούμε μαζί και να προχωρήσουμε στο μέλλον.»