Η πόλη είναι γεμάτη από καταστήματα που προσφέρουν ολόφρεσκο παγωτό. Στις βιτρίνες τους φιγουράρει μια ποικιλία από υπέροχες γεύσεις που εξυπηρετεί όλες τις προτιμήσεις και προσφέρει την ευκαιρία των πιο λαχταριστών συνδυασμών, με αποτέλεσμα σχεδόν κανείς να μην μπορεί να τους αντισταθεί.
Τι γίνεται όμως όταν αυτή η τόσο δροσιστική απόλαυση του καλοκαιριού καταλήγει σε πονοκέφαλο;
Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην υπομονή που θα χρειαστεί να κάνετε συχνά καθώς περιμένετε στην «ουρά», αλλά στον πραγματικό πονοκέφαλο που ταλαιπωρεί πολλούς μετά την κατανάλωση παγωτού.
Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να συνδέονται αυτές οι καταστάσεις, οι ειδικοί δίνουν την απάντηση και εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό.
Πιο συγκεκριμένα, ο αιφνίδιος πόνος που αισθάνεται κανείς στο κεφάλι όταν καταναλώνει παγωτό λέγεται με επιστημονικούς όρους «sphenopalatine ganglioneuralgia» (Διεθνής Εταιρεία Κεφαλαλγίας) ή αλλιώς, στα ελληνικά «σφηνοϋπερώια γαγγλιονευραλγία» και έχει τα εξής χαρακτηριστικά: διαρκεί από μερικά δευτερόλεπτα έως και μερικά λεπτά, μπορεί να προκύψει με την κατανάλωση παγωμένου φαγητού ή ποτού και είναι οξύς. Πολλοί αποκαλούν τον πόνο αυτό και «brain breeze» ή «ice-cream headache».