Shutterstock
Shutterstock
ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να κάνεις το απλό φλερτ να εξελιχθεί σε σχέση


Ησουν διακοπές, γνώρισες κάποιον και δεν σου αρκεί το καλοκαιρινό φλερτ που είχατε, αλλά θέλεις να το προχωρήσεις περισσότερο και να κάνεις σχέση μαζί του. Διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις τον σκοπό σου. 

Δείχνει να του αρέσεις. Και όλα βαίνουν καλώς. Οι διακοπές τελείωσαν και υπάρχει ακόμα αυτό το καλοκαιρινό φλερτ με πολύ καλές προϋποθέσεις. Εχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που σου βγάζει μία διάθεση να επενδύσεις συναισθηματικά και να προχωρήσεις σε σχέση μαζί του. Τελικά τι μπορείς να κάνεις για το πετύχεις αυτό;

Άσ’τον να μην φαντάζεται το «μαζί».

Στην αρχή μιας γνωριμίας, ειδικά αν μας αρέσει ο άλλος, όλοι οι άνθρωποι μπαίνουμε ασυναίσθητα στη διαδικασία να φανταστούμε πώς θα ήταν να είμαστε μαζί. Συνήθως οι γυναίκες ενθουσιαζόμαστε με τη φαντασίωση αυτή, ενώ οι άντρες φαίνεται πως στο στάδιο αυτό, ειδικά αν τους αρέσει κάποια, φαντάζονται όλα τα προβλήματα που θα είχαν αν ήταν μαζί της. Είναι αρκετοί άνδρες που ενώ μπορεί να θέλουν πολύ κάποια γυναίκα, την ίδια ώρα είναι και πολύ διστακτικοί στο να είναι μαζί της γιατί φαντάζονται ότι μέσα στη σχέση μπορεί να αισθάνονται αδύναμοι ή ανεπαρκείς μπροστά της

Να είσαι ειλικρινής.

Εφ’όσον θέλεις να τον κρατήσεις και μετά τη λήξη των καλοκαιρικών διακοπών, καλά θα κάνεις να λες την αλήθεια. Δεν είναι απαραίτητο να του πεις τα πάντα για τη ζωή σου, αλλά μην πεις και τίποτα που είναι ψέματα ή υπερβολή και σε περίπτωση που εξελιχθεί σε σχέση θα πρέπει να το «μαζέψεις» στο μέλλον. Για παράδειγμα, μην παρουσιαστείς ως Lara Croft ενώ κανονικά δεν ξεκολλάς από τον καναπέ σου απλώς και μόνο για να του φανείς συναρπαστική!

Να είσαι ευέλικτη και χαλαρή.

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι το ίδιο χαλαρή όπως όταν ήσουν στις διακοπές σου. Δεν πρέπει με τίποτα να εκπέμπεις άγχος, αγωνία και πίεση, επειδή απόφάσισες ότι θέλεις αυτο το φλερτ να προχωρήσει σε δεσμό. Οι άνδρες το καταλαβαίνουν αυτό με την πρώτη και εγκαταλείπουν αμέσως. Δεν θέλουν πίεση, αλλά μόνο χαρούμενη διάθεση. Με λίγα λόγια μην είσαι αγχωμένη για τη συνέχεια αυτής της σχέσης. 

Επίσης καλό θα ήταν να είσαι ευέλικτη σε σχέση με το δικό του πρόγραμμα, τους φίλους, τα ενδιαφέροντα του, και κυρίως το χρόνο που θέλει να μείνει μόνος του. Το να μην έχεις ανάγκη να σε ακολουθεί και να είστε μαζί διαρκώς έχει να κάνει και με το πόσο συνεπής και αφοσιωμένη είσαι εσύ στο δικό σου πρόγραμμα, στους δικούς σου φίλους, στα δικά σου ενδιαφέροντα.

Να χαμογελάς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό από μια γυναίκα ευδιάθετη, χαρούμενη, ανοιχτή στην επικοινωνία, με χιούμορ. Οι άνδρες τρελαίνονται για τις γυναίκες που γελάνε με τα αστεία τους. Νιώθουν, ανεβαίνουν...

Μην τον βομβαρδίζεις με τηλέφωνα και μηνύματα κάθε λίγο.

Μοιάζει σαν να γίνεται επίκεντρο της ζωής σου η συγκεκριμένη γνωριμία και ο άλλος δεν έχει το χρόνο ούτε καν να σκεφτεί και να έχει επιλογή στο να σε διεκδικήσει, να σου προτείνει, να σε εκπλήξει. 

Μην κράζεις τους άνδρες.

Απόφυγε τις ατάκες που σχολιάζουν αρνητικά τους άνδρες. Δείχνουν θυμό, δείχνουν ότι έχεις πληγωθεί στο παρθελθόν και ότι κουβαλάς απωθημένα. Αν δεν μπορείς να καταπιέσεις και σου βγαίνει αυθόρμητα, κάντο τουλάχιστον με χιούμορ. 

Να γίνει το σεξ.

Είπαμε ναι, να το κάνεις σχέση και να μην βιαστείς να το «κάψεις», αλλά εστίασε στο σωστό timing όσον αφορά το πότε θα γίνει το σεξ μαζί του. Ακολούθησε το ένστικτό σου και πες το «ναι» όταν έχει δώσει λίγο χρόνο στο μεταξύ σας. 

Μην βιάζεσαι και περίμενε λίγο

Πάρε χρόνο να γνωριστείτε χωρίς να «εκβιάζεις» τίποτα. Θα ήταν καλύτερα να βγαίνετε τακτικά ραντεβού και να δεις αυτό που είναι και όχι αυτό που θα ήθελες να είναι. Μπορεί να σου φαίνεται κάπως απογοητευτικό, αλλά πολλές φορές τα αργά βήματα όχι μόνο σου επιβεβαιώνουν την έλξη που αισθάνεσαι για κάποιον, αλλά την αυξάνουν κιόλας με δεδομένο ότι γνωρίζεις περισσότερα στοιχεία για τον χαρακτήρα του.

Η βιασύνη και η πίεση πολλές φορές προκαλεί στον άλλον το φόβο του εγκλωβισμού. Και κυρίως μην συζητάτε πρόωρα για ένα αρκετά δεσμευτικό μέλλον, χωρίς να έχετε ξεκαθαρίσει αν ταιριάζετε πρώτα. Μην ξεχνάς δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η σχέση!

Μην μιλάς τόσο πολύ και άκου

Καμιά φορά οι γυναίκες γίνονται πολύ ομιλητικές και δεν αφήνουν τον άντρα που τους αρέσει να μιλήσει. Αυτό πολλές φορές γίνεται από αμηχανία ή επειδή θέλουν να τον εντυπωσιάσουν. Προσπάθησε εσύ να το διαχειριστείς σωστά και να τον αφήνεις να μιλάει, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τον γνωρίσεις καλύτερα και να δεις τελικά αν είναι αυτό που πραγματικά θέλεις. 

Μην μιλάς για τον προηγούμενο σύντροφό σου.

Απέφυγε να μιλάς για το ερωτικό παρελθόν σου. Μην συγκρίνεις και επιμένεις να μάθεις λεπτομέρειες και για τη δική του προσωπική ζωή πριν από σένα. Αυτό δεν βοηθάει στην εξέλιξη της σχέσης, την καθηλώνει, δημιουργεί προηγούμενα και κακώς κείμενα με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να απολαύσετε ό,τι καινούριο σας δίνει αυτή η γνωριμία μεταξύ σας. Οι σκιές από το παρελθόν συχνά μεταφέρουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τις προηγούμενες σχέσεις στην τωρινή.

Αποδοχή

Μην προβάλλεις στον άλλο αλλαγές που θα ήθελες να κάνει με αποτέλεσμα να νιώθει ότι δεν τον αποδέχεσαι όπως είναι και προσπαθείς να τον αλλάξεις. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες και καταπίεση.