Shutterstock
Shutterstock
ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Από τις σαγιονιάρες στα κλειστά παπούτσια -Πώς να μην τραυματίσεις τα πόδια σου


Ηρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε τις άνετες σαγιονιάρες μας και τα ωραία μας σανδάλια και να φορέσουμε τα πρώτα φθινοπωρινά κλειστά παπούτσια.

Ναι, είναι μια πραγματικότητα. Οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι πλέον παρελθόν και για όλους μας είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε κλειστό παπούτσι.

Εκεί που είχαμε συνηθίσει να φοράμε την άνετη σαγιονάρα μας και να έχουμε αυτή την αίσθηση ελευθερίας, πρέπει δυστυχώς να την βάλουμε στην άκρη και να αρχίσουμε να φοράμε τα πρώτα φθινοπωρινά ζευγάρια παπούτσια.

Με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα αισθητά κρύα πρέπει και πάλι να στριμώξουμε τα πόδια μας στα πρώτα στενά παπούτσια του γραφείου ή τις μπαλαρίνες. 

Επειδή η μετάβαση αυτή δεν είναι και τόσο εύκολη, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά τρικ για να πονέσουμε λιγότερο ώστε να μην κυκλοφορούμε με ένα χανσαπλαστ στην τσάντα για τις υπόλοιπες ημέρες.

Βάλε λίγο ταλκ στο παπούτσι 

Πριν φορέσεις τα παπούτσια, ρίξε λίγο ταλκ στο εσωτερικό τους ή άπλωσε μια μικρή ποσότητα στα πόδια σου, καθώς θα απορροφήσει την υγρασία και δεν θα αφήσει τον ιδρώτα να έρθει σε επαφή με το δέρμα ή το ύφασμα του παπουτσιού. Το πόδι σου θα μπει ευκολότερα στο στενό παπούτσι και έτσι θα πονέσεις λιγότερο. 

Μαλακά δέρματα

Την πρώτη φθινοπωρινή περίοδο προτίμησε ένα μαλακό ζευγάρι κλειστά παπούτσια για να περάσεις από την απόλυτη ελευθερία του γυμνού ποδιού στα πρώτα «δεσμά» του φθινοπώρου. Επιπλέον, στα φαρμακεία υπάρχουν επιθέματα που μπορείς να τοποθετήσεις προληπτικά σε κάθε σημείο που εκ των προτέρων γνωρίζεις ότι θα πονέσει από την πρώτη επαφή με το παπούτσι (κότσι, κάλοι, άλλες σκληρύνσεις). 

Μην πας για πεντικιούρ για 15 μέρες 

Περιποιήσου μόνη σου τα νύχια των ποδιών και άφησε για λίγο το καθημερινό περπάτημα στην πόλη να σκληραγωγήσει το πέλμα και τις φτέρνες σου. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα των ποδιών να ξεχάσει για λίγο την απαλότητα, αλλά και την ευαισθησία του και να χωρέσει στο πρώτο ζευγάρι κλειστά παπούτσια της σεζόν, χωρίς φουσκάλες και μελανιές που καθιστούν ακόμη και λίγα βήματα έναν πραγματικό εφιάλτη.

Φόρεσε καλτσάκια κουντεπιέ

Πρόκειται για εκείνα τα πολύ μικρά, συνήθως βαμβακερά, πολύ λεπτά καλτσάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προστατεύουν τα πόδια μας από την άμεση επαφή με το παπούτσι. Ακόμη κι αν δεν θέλουμε ακόμη να φορέσουμε κάλτσες, τα συγκεκριμένα δεν φαίνονται, δεν επιτρέπουν στο πέλμα να ιδρώσει και κυρίως δεν αφήνουν δάχτυλα, πατούσες και ένα μεγάλο κομμάτι της φτέρνας να τραυματιστεί πάνω στα σκληρά μέρη του παπουτσιού.  

Βάλε λίγο ενυδατική κρέμα στο πόδι σου

Φορέσε τα κλειστά παπούτσια σου για λίγο ξυπόλυτη έχοντας απλώσει στα πόδια σου μια ενυδατική κρέμα, χωρίς μεγάλη λιπαρότητα όμως. Το δέρμα του παπουτσιού έτσι θα μαλακώσει και θα πάρει πιο εύκολα το σχήμα του ποδιού σου.