Με αφορμή την πιο νόστιμη Παγκόσμια Ημέρα (αυτή των Ζυμαρικών), ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στο φαγητό- γίγαντα της απόλαυσης και μοιραζόμαστε τις καλύτερες μας συνταγές.
Αν και η αγάπη είναι μη μετρήσιμη, αυτή που τρέφω για τα μακαρόνια μετριέται σε στριφογυριστές πιρουνιές. Στριφογυριστές πιρουνιές που καταλήγουν στον ουρανίσκο μου πλημμυρίζοντας τις αισθήσεις μου οι οποίες οξύνονται και μόνο στη θέα ενός αχνιστού πιάτου με μακαρόνια.
Σάλια που τρέχουν, πιρούνια που ανεβοκατεβαίνουν αχόρταγα, ψιθυριστά μουγκρητά απόλαυσης, ήχοι από το «ρούφηγμα» των σπαγγέτι, αστείες πιτσιλιές από τη σάλτσα γύρω από το στόμα. Μια ζεστή μακαρονάδα είναι ο,τι πιο κοντινό με το να σε καθίσουν σε ένα θρόνο και να σου χαρίσουν τον κόσμο (καλά εντάξει, κόβω κάτι).
Όπως έγινε αντιλητπό, είμαι μέγα λάτρης των ζυμαρικών. Τόσο «μέγας» που μπορώ να υπερβάλλω σε κάθε μου λέξη για την απόλαυση και την ευχαρίστηση που μου έχουν χαρίσει και συνεχίζουν γενναιόδωρα να χαρίζουν. Μπορώ να γράψω πραγματεία γι' αυτά και ναι, προφανώς, είναι περιττό να πω ότι μπορώ να τα τρώω κάθε μέρα (δεν το κάνω, αλλά μπορώ).
Σήμερα, αυτό το διεστραμμένα νόστιμο φαγητό έχει την τιμητική του. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, η οποία καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.
Εμείς εδώ, στο Bovary, που το φαγητό το έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την αγαπημένη μας συνταγή (ή είμαστε κορίτσια για σπίτι ή δεν είμαστε!) με ζυμαρικά. Αυτή που δε βαριόμαστε ποτέ, αυτή που μπορούμε όλη μέρα και όλη νύχτα. Έτσι η κάθε μία από εμάς, δίνει τη δική της πιο νόστιμη και απολαυστική συνταγή.
Δείτε, εμπνευστείτε, δημιουργήστε και γευτείτε!