Η αρθρίτιδα είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει καταστάσεις που εκδηλώνονται με πόνο στις αρθρώσεις και φλεγμονή.
Η τυπική θεραπεία περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση από τους πόνους. Eρευνες δείχνουν ότι όπως υπάρχουν τροφές που αυξάνουν τη φλεγμονή και επιδεινώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις, έτσι υπάρχουν και τροφές που περιορίζουν την εξέλιξή της αρθρίτιδας.
Μάλιστα, μια λίστα τροφών με αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στην εξέλιξη και τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας αποκάλυψε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Nutrition.
Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, οι τροφές αυτές επιβραδύνουν την εξέλιξη της αυτοάνοσης νόσου και μειώνουν τον πόνο και τη δυσκαμψία.
Το τζίντζερ, το βατόμουρο, το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι είναι μεταξύ των «superfoods» που βοηθούν στην καταπολέμηση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σύμφωνα με τη νέα αυτή έρευνα.
Όπως αναφέρει η Δρ Bhawna Gupta, μία εκ των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο KIIT της Ινδίας «η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων φυτικών ινών, λαχανικών, φρούτων και μπαχαρικών, καθώς και η αποχή από προϊόντα που προκαλούν φλεγμονές, μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας».
«Η ενσωμάτωση προβιοτικών στη διατροφή μπορεί, επίσης, να μειώσει την εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου» συμπληρώνει.