Με αυτό το μικρό κόλπο θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ | 0 bovary.gr
Με αυτό το μικρό κόλπο θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ | 0 bovary.gr
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Με αυτό το μικρό κόλπο θα κάνεις οικονομία στο καλοριφέρ


Οσο φεύγει ο Νοέμβριος, τόσο το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο. Και είναι απόλυτα φυσιολογικά να αρχίζεις να ανησυχείς για την τσέπη σου και το πόσο θα σου κοστίσει για άλλη μια χρονιά η θέρμανση του σπιτιού σου.

Με τα πρώτα κρύα κάθε χρόνο μπαίνει το θέμα του κόστους της θέρμανσης. Οσο κι αν προσπαθούμε να αποφύγουμε τη χρήση του πετρελαίου που έχει φτάσει στα ύψη, κάποια στιγμή είναι αδύνατο να μην ανάψουμε τα καλοριφέρ. 

Μάλιστα, με το επίδομα θέρμανσης να είναι και φέτος «κουτσουρεμένο» κατά 50%, απ΄ ότι φαίνεται βαρύ θα είναι και φέτος το κόστος για τα νοικοκυριά, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή του πετρελαίου θα διαμορφωθεί μια ανάσα από το 1 ευρώ.

Και επειδή η θέρμανση και το κόστος της αποτελεί τουλάχιστον για πέντε μήνες τον χρόνο σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, όποιες λύσεις και τρικ μπορούν να το μειώσουν είναι σημαντικά για κάθε νοικοκυριό. 

Αν θέλεις λοιπόν να μειώσεις το κόστος της θέρμανσης, δεν έχεις παρά να μειώσεις κατά ένα μόλις βαθμό Κελσίου τη θερμοκρασία στην οποία συνηθίζεις να ρυθμίζεις το καλοριφέρ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να περιορίσεις την κατανάλωση πετρελαίου κατά 10% το χρόνο.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζεις πως οι συχνές αυξομειώσεις της θερμοκρασίας αυξάνουν την κατανάλωση πετρελαίου, οπότε φρόντιζε να προγραμματίζεις το θερμοστάτη του καλοριφέρ στους 19-20° C και να μην το πειράζεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. 

Διάβασε επίσης: 14 τρόποι για να μειώσεις στο μισό τα έξοδά σου και να σου περισσέψει και κάτι στο τέλος του μήνα