shutterstock
shutterstock
25|01|2018 10:00
SHARE
ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Ο πιο φανταστικός τρόπος να απολαύσεις ένα λαχταριστό brunch χωρίς καν να βγεις από το σπίτι 


Ολοι ξέρουμε την αξία ενός σωστού και πλήρους πρωινού. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος να το απολαύσετε στο σπίτι σας και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να μπείτε στην κουζίνα! 

 Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν πως οποιαδήποτε ώρα της ημέρας είναι μια καλή ώρα για πρωινό. Υπάρχουν ημέρες που τα γεύματα μου είναι ένα διαρκές πρωινό το οποίο, απλώς, προσαρμόζεται σύμφωνα με την ώρα. Όχι απλώς πιστεύω στην αξία του πρωινού, αλλά την κάνω και πράξη. Μπορεί να μην είναι εφικτό να τρώω κάθε μέρα το πρωινό των ονείρων μου, αλλά το σαββατοκύριακο «το ζω» κανονικότατα. 

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, το brunch για μένα δεν είναι απλώς ένα food trend ή μια ευκαιρία να ανεβάσω stories και φωτογραφίες στο Instagram, αλλά αληθινή ευτυχία. Μια λέξη που κλείνει μέσα της όλα τα πρωινά του κόσμου. Κι ενώ νιώθω ότι έκανα κάτι παραπάνω από σαφή την αγάπη μου για το brunch, ας κάνουμε εικόνα μερικές από τις πιο επικές στιγμές ενός brunch. 

Κέικ που μοσχοβολούν βανίλια και σοκολάτα, μικρές μπάρες δημητριακών που τρώγονται σαν μπουκιές ενέργειας, αλμυρές πίτες που αχνίζουν και μοσχοβολούν μυρωδικά και όλα αυτά με τη συνοδεία ενός φρέσκου χυμού ή ζεστού αρωματικού καφέ που επισφραγίζει το τέλος κάθε μπουκιάς δίνοντας της την ώθηση να διαπεράσει τον οισοφάγο πιο γλυκά. 

Πώς μπορείς να μετατρέψεις κάτι ήδη απολαυστικό σε μια θεϊκή εμπειρία; Μοιράζοντας το με κάποιον που αγαπάς. Ομολογώ -ναι, δεν θα το κρύψω- πως δεν είναι λίγες οι φορές που προσπάθησα να φτιάξω κάτι από τα παραπάνω, αλλά οι προσπάθειες μου στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία. Γιατί; Ισως επειδή δεν έχω την παραμικρή ιδέα από αναλογίες; Πιθανώς. Θέλω παρόλα αυτά να τα απολαύσω; Διακαώς. 

Θυμάμαι ακόμα εκείνο το πρωί (για την ακρίβεια ήταν μεσημέρι) που ξυπνήσαμε μαζί με τον Κ., με τον ήχο από την ψιλή βροχή να σκάει πάνω στην μόνιμα κατεβασμένη τέντα αλλά και της άδειας μου κοιλιάς να γουργουρίζει. Ήταν Σάββατο, είχε συννεφιά και μουντό καιρό. Με άλλα λόγια, ήταν η ιδανική ημέρα για cocooning στο κρεβάτι με εμάς τους δύο στον καναπέ και την οθόνη της τηλεόρασης να προβάλλει την αγαπημένη μας σειρά. Κάπως έτσι αποφασίσαμε ότι θα «λιώναμε» στο σπίτι. 
«Και τι δε θα έδινα να είχαμε και ένα λαχταριστό πρωινό», άκουσα τον Κ. να λέει καθώς ψαχούλευε το μισοάδειο μου ψυγείο. 

«Κι όμως», του απάντησα «Θα έχουμε σε λίγα λεπτά. Και όχι ένα απλό πρωινό, αλλά κανονικό brunch», του απάντησα και πληκτρολόγησα στο τάμπλετ το σάιτ του Γρηγόρη, gregorys.gr το οποίο βρίσκεται, ούτως ή άλλως, στους «Σελιδοδείκτες» μου αφού πραγματικά, χάρη στη μεγάλη ποικιλία, μπορείς να βρεις και να παραγγείλεις ο,τι τραβάει η όρεξη σου για ένα σωστό και πλήρες brunch.  

«Καφέδες και Ροφήματα»: Εδώ μπορείτε να βρείτε από τις κλασικές επιλογές όπως espresso, capuccino, latte (ζεστά ή freddo). Δεν είναι όμως μόνο ο εκλεκτός καφές του Γρηγόρη, αλλά και τα ζεστά ροφήματα όπως ζεστή σοκολάτα, choco, vanilla, mocha, flat white τα οποία μπορείτε να επιλέξετε να σας τα φτιάξουν και στη light τους εκδοχή. 

Επόμενο βήμα ήταν να πάω στην κατηγορία με τους Χυμούς από Φρέσκα Φρούτα και να παραγγείλω έναν Ανάμεικτο (πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα) κι έναν Φυσικό γιατί πρωινό χωρίς βιταμίνες δεν γίνεται. 

Και μετά τα ροφήματα πέρασα στο «ψητό». Χωρίς να το πολυσκεφτώ κατεύθυνα το ποντίκι μου προς τις Μπάρες Δημητριακών. Φτιάχνονται με βασικό συστατικό τις νιφάδες βρώμης και εμπλουτίζονται με σοκολάτα υγείας, cranberry και ηλιόσπορους, φουντούκι, σοκολάτα και πορτοκάλι κ.α. Πήρα τις δύο πρώτες που είναι και οι αγαπημένες μου. 

Κι ενώ έκανα τη βόλτα μου στις Πίτες και τα Σάντουιτς όπου πραγματικά η ποικιλία είναι τεράστια με επιλογές που συναγωνίζονται η μια την άλλη σε γεύση, θα ήταν «ασέβεια» να κλείσω αυτή την παραγγελία χωρίς (τουλάχιστον) μια Σαλάτα από το Γρηγόρη. Εξάλλου, είχε φτάσει τέτοια ώρα που ήμασταν πιο κοντά στο μεσημέρι απ’ ότι στο πρωί. Αφετέρου οι επιλογές που έχει δεν αφήνουν περιθώριο να λείπουν από το τραπέζι σου. 

Σε ποια να αντισταθείς; Σε αυτή με Γαλοπούλα Καπνιστή, Κατίκι και Λογάδι; Σε αυτή με Φιλετάκια κοτόπουλου και Γραβιέρα Νάξου; Σε αυτή με Μανούρι και Καπνιστό Ψαρονέφρι ή στη Μακαρονοσαλάτα με Καπνιστό Σολομό; (Στο Γρηγόρη έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο συνδυασμό των πρώτων υλών- να τα λέμε κι αυτά). Πέρα από αυτά όμως έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε και τη δική σας σαλάτα με φρέσκα υλικά της επιλογής σας.  

Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε ένα τραπέζι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα πρωινά των καλύτερων ξενοδοχείων. Και η αλήθεια είναι απολαύσαμε τόσο πολύ εκείνη την Κυριακή, τόσο γευστικά, όσο και ψυχολογικά που πλέον το έχουμε κάνει συνήθεια. 

Σχεδόν κάθε εβδομάδα κάνουμε κλικ στο gregorys.gr και στήνουμε το δικό μας σπιτικό, όπως μας αρέσει να το αποκαλούμε, brunch επιλέγοντας τις ήδη αγαπημένες μας γεύσεις, δοκιμάζοντας καινούριες και πίνοντας τον πιο προσεγμένο καφέ του κόσμου. Με άλλα λόγια, απολαμβάνοντας γεύσεις και ροφήματα που, πραγματικά, σου «ζεσταίνουν» την καρδιά.