5 σίγουροι τρόποι για να πιεις περισσότερο νερό στο γραφείο | 0 bovary.gr
5 σίγουροι τρόποι για να πιεις περισσότερο νερό στο γραφείο | 0 bovary.gr
ΝΕΡΟ

5 σίγουροι τρόποι για να πιεις περισσότερο νερό στο γραφείο


Μπόρει κάθε Δευτέρα να λες στον εαυτό σου πως απο δω και πέρα θα πίνεις περισσότερο νερό στο γραφείο, αλλά η υπόσχεσή σου συνήθως κρατάει το πολύ δύο μέρες. Και επειδή όλα είναι θέμα συνήθειας, οι παρακάτω συμβουλές θα σε κάνουν να μην μπορείς να το ξεχάσεις.

  • Πάρε παγουράκι

Αν το μπουκαλάκι με το νερό είναι σαν να μην υπάρχει στο γραφείο σου, τότε κάτι που να σου τραβάει την προσοχή (και να σου θυμίζει να μένεις ενυδατωμένη) είναι το μυστικό για να πίνεις περισσότερο νερό. Πάρε το πιο πολύχρωμο και μεγάλο παγουράκι νερού που θα βρεις και βάλτο μπροστά σου. Μέχρι να το συνηθίσεις, θα έχεις συνηθίσει να πίνεις και νερό.

  • Τώρα υπάρχει και εφαρμογή στα κινητά

Κι όμως με μία απλή εφαρμογή στο κινητό, ονόματι Water Balance, γνωρίζεις πόσο νερό κατάναλωσες μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, αν το ξεχάσεις σου στέλνει ειδοποίηση που σου υπενθυμίζει να πιεις λίγο παραπάνω. Αν μάλιστα πιεις παραπάνω απ΄ότι την προηγούμενη φορά σου δίνει και συγχαρητήρια.

  • Πίνε νερό μετά από κάθε σνακ

Αν συνηθίζεις να παίρνεις δεκατιανό ή να έχεις κάποιο υγιεινό σνακ στο γραφείο, τότε μην ξεχνάς να πίνεις και νερό. Εκτός ότι σου δίνει την αίσθηση πως αισθανεσαι πλήρης, σε ενυδατώνει σε συνδυασμό με το σνακ που σε γεμίζει ενέργεια. Αν πάλι παίρνεις κανονικά μεσημεριανό, προτίμησε να πιεις νερό λίγη ώρα μετά.

  • Βάλε μία κανάτα στο γραφείο σου

Από το να πηγαινοέρχεσαι μέχρι την κουζίνα για να γεμίζεις το μπουκάλι, η καλύτερη λύση είναι να έχεις μία κανάτα στο γραφείο σου για να πίνεις όσο θέλεις. Πρόσθεσε και μερικές φέτες λεμόνι ή lime για αντιοξειδωτική δράση.

Bovary tip: Tο κόλπο που κάνουμε και πιάνει είναι απλό. Απλά δεν κλείνουμε το καπάκι από το μπουκάλι. Έτσι είναι ευκόλοτερο να κάνεις την κίνηση να πιεις, απ΄ ότι να ακολουθήσεις ολόκληρη την διαδικασία “ξεκούμπωσε-ξανάκουμπωσε”.

Φωτογραφίες: Shutterstock