shutterstock
shutterstock
ΤΟ ΙΔΙΟΦΥΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑΣ FOOD BLOGGER

Αυτά τα γλυκά είναι ειδικά φτιαγμένα για να ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου


Τι συνέβη όταν μια ζαχαροπλάστης πήρε τις πιο αποτελεσματικές τροφές για την αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου και τις έβαλε όλες μέσα σε γλυκά. 

Περίοδος. Μια λέξη, πολύς πόνος. Πόνος που, στην καλύτερη (!) μπορεί να σας κάνει να μη μπορείτε να αποδώσετε στη δουλειά και, στη χειρότερη, να είστε διπλωμένη στα δύο στο κρεβάτι. 

Διαβάστε επίσης: Ο πιο φυσικός (και ανέξοδος!) τρόπος να ανακουφιστείς από τους πόνους της περιόδου

Εκτός από τον πόνο, η περίοδος είναι βαθιά και άρρηκτα συνδεδεμένη με ακόμα ένα γεγονός: τις λιγούρες. 

Για μερικές γυναίκες, η καλύτερη θεραπεία στον πόνο είναι να βρίσκονται «βυθισμένες» σε έναν καναπέ με μια θερμοφόρα στην κοιλιά και πολλές λιχούδιες απλωμένες γύρω τους (όλες ξέρουμε πως η σοκολάτα μπορεί να αποκτήσει σχεδόν «θεραπευτικές» ιδιότητες όταν έχουμε να την έμμηνο ρύση). 

 Αυτή την αδάμαστη και ακατανίκητη επιθυμία για γλυκό μας τροφοδοτεί με τέτοια ενέργεια που -πονάμε, δεν πονάμε- μπορεί να είναι Κυριακή βράδυ και να βγούμε έξω με τις πιτζάμες και τη ρόμπα για να βρούμε ανοιχτό περίπτερο. Και πολύ καλά κάνουμε, αν θέλετε τη γνώμη μου, αφού ίσως είναι από τις λίγες φορές που μπορούμε να καταναλώσουμε σοκολάτα με μηδαμινές ενοχές. Δε θα ήταν όμως υπέροχο αν μπορούσαμε να καταπραύνουμε τη δυσφορία τρώγοντας κάτι που θα έκανε πραγματικά καλό στον οργανισμό μας; 

 

Instagram/mooncyclebakery
Instagram/mooncyclebakery

Η Devon Loftus, μια pastry chef από την Ουάσινγκτον της Αμερικής και food blogger σκέφτηκε τον τέλειο τρόπο να στηρίξει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Αφού έκανε την έρευνα της, μιλώντας με διατροφολόγους και γιατρούς σχετικά με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που οι γυναίκες «χάνουν» κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, έφτιαξε το Moon Cycle Βakery, ένα pastry shop που ειδικεύεται στην παραγωγή γλυκών που βελτιώνουν τα συμπτώματα της περιόδου.    

 

 

Για την ακρίβεια φτιάχνει και (πρόκειται να στέλνει και στο σπίτι!) λιχουδιές, φτιαγμένα από τροφές και συστατικά που, έχει αποδειχθεί ότι, βοηθούν την καταπολέμηση του πόνου της περιόδου. Ιδιοφυές. 

Οπως εξηγεί και στο site της, τα γλυκά της φτιάχνονται από υλικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τις κράμπες), αντιοξειδωτικά, σίδηρο (αφού κατά τη διάρκεια της περιόδου χάνουμε ένα ποσοστό του), ασβέστιο, μαγνήσιο (ένα στοιχείο που επίσης χάνουμε), τζίντζερ (γιατί βοηθάει με τον πόνο) και πολλά ακόμα. Επιπλέον, φροντίζει να μην «μπουκώνει» τις γλυκές της δημιουργίες με πολλλή ζάχαρη που ανεβάζει τα επίπεδα ενέργεια και ύστερα τα ρίχνει στα τάρταρα. 

To καταπραϋντικό μενού περιλαμβάνει μπουκιές από καρύδα και πράσινο τσάι μάτσα, brownies από μούρα, μαύρα φασόλια και χαμομήλι, κεκάκια σοκολάτας με τζίντζερ και μέλι. 

 

 

Τα «πακέτα περιόδου» δεν είναι αυτό ακριβώς που θα λέγαμε οικονομικά: 15 δολάρια κάνει το πακέτο που περιέχει ένα γλυκό, 23 δολάρια το πακέτο με δύο γλυκές επιλογές και 30 δολάρια τα τρία γλυκά αντίστοιχα και, όπως λένε, θα ξεκινήσουν τις αποστολές από μέσα Δεκεμβρίου. 

 

Οκ, προφανώς είναι λίγο δύσκολο να στείλει πακέτο με θεραπευτικές λιχουδιές και στην Ελλάδα, αλλά φανταστείτε αυτές οι γραμμές να φτάσουν στα μάτια του κατάλληλου ανθρώπου και σε λίγο να μπορούμε να απολαμβάνουμε και τα δικά μας period desserts (ελπίζουμε μόνο να μην κοστίζουν όσο ένα ραντεβού στο γυναικολόγο!).