Shutterstock

Το χριστουγεννιάτικο κέικ με κράνμπερι του Βασίλη Καλλίδη θα το λατρέψεις για την πλούσια γεύση του

Το χριστουγεννιάτικο κέικ του σεφ Βασίλη Καλλίδη θα λατρέψεις για την πλούσια γεύση του και τα υπέροχα κράνμπερις που θα ανακαλύψεις σε κάθε δαγκωνιά.

Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ παρέα με ένα κομμάτι λαχταριστό κέικ; Και ειδικά τις γιορτές, αυτή η ιδέα μοιάζει ιδανική!

Αυτές τις μέρες θέλεις λίγο να κατεβάσεις τους ρυθμούς σου και να καθίσεις λίγο στο σπίτι για να απολαύσεις τις μέρες των Χριστουγέννων και να περάσεις όμορφες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους.

Ενας από τους πιο πετυχημένους σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης, σου αποκαλύπτει την πιο μαγική συνταγή για να φτιάξεις το ωραιότερο κέικ με κράνμπερι για να το μοιραστείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Είναι λαχταριστό, άκρως γιορτινό και με πλούσια γεύση. Αυτό το κέικ αξίζει να το φτιάξεις και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να απολαύσει μια μοναδική λιχουδιά.

Αλλωστε μπορείς να παραστρατήσεις λίγο αυτές τις μέρες από το διατροφικό σου πρόγραμμα και να αφήσεις τον εαυτό σου να χαρεί λίγη ζάχαρη.

www.gourmed.gr

Συστατικά:

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη

300 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

150 γρ. σταφίδα σουλτανίνα

50 ml μαύρο ρούμι

Ζάχαρη άχνη και κράνμπερι για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τις σταφίδες τα 250 γρ. από τα κράνμπερι και το ρούμι και τα αφήνουμε για λίγο να μουλιάσουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα απαλά ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα ξερά φρούτα με το ρούμι και ανακατεύουμε πάλι καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα που ανοίγει διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο αφαιρούμε την φόρμα και το βάζουμε σε μία συρμάτινη σχάρα να κρυώσει καλά.

Τοποθετούμε το κέικ σε μία όμορφη πιατέλα με πόδι και στολίζουμε με τα υπόλοιπα κράνμπερι και ζάχαρη άχνη.

Eίστε έτοιμη!

Μπορείτε να βρείτε κι άλλες συνταγές από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη στο www.gourmed.gr

Διαβάστε επίσης: Γευστικές απολαύσεις -Κέικ σοκολάτας, red velvet, cheese cake, lemon pie, με τι είδος κρασιού ταιριάζουν

Η συνταγή για το κέικ με 3 υλικά του Ακη Πετρετζίκη, που έγινε viral