Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ

Σε «φουσκώνει» το νερό;- Μύθος ή πραγματικότητα


Το να φουσκώνεις αν έχεις φάει περισσότερο απ΄ότι συνηθίζεις ή έχεις φάει κάτι βαρύ, είναι λογικό. Το να φουσκώνεις απο το νερό... είναι;

Τι πραγματικά σημαίνει ότι το «νερό σε φουσκώνει»:

Δεδομένου την καθημερινή μας διατροφή και του τρόπου ζωής μας, όταν πίνουμε νερό, τα νεφρά μας ρυθμίζουν την ποσότητα που θα μείνει στον οργανισμό μας. Έτσι, όταν κάποια στιγμή αισθανθείς πως έχεις φουσκώσει, αυτό σημαίνει πως το νεφρό σου θα «κρατήσει» περισσότερη ποσότητα νερού στον οργανισμό σου, αντί να την αποβάλει.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το οποίο νιώθεις έτσι. Από τι να έφαγες κάτι αλμυρό ή γλυκό, μέχρι το να ήσουν αφυδατωμένη, χωρίς να το είχες καταλάβει. Επίσης είναι και οι ορμόνες. Πολλές φορές πίνεις περισσότερο νερό απ΄όσο περίμενες πριν σου έρθει περίοδος ή κατά την εγκυμοσύνη.

Πως να το ξεφορτωθείς:

Όταν ο οργανισμός σου ζητάει νερό, τότε πρέπει να του «δίνεις», αλλά χωρίς να το παρακάνεις, γιατί τότε θα έχεις φουσκωμάρες.

Προτίμησε τροφές πλούσιες σε νερό, όπως το αγγούρι, το σπανάκι, το σέλερι, τις πιπεριές κ.α.

Γυμνάσου περισσότερο. Με τον ιδρώτα θα «ξεφορτωθείς» πιο γρήγορα το φούσκωμα, ενώ θα βελτιωθεί και η κυκλοφορία του αίματος.

Μην αγχώνεσαι. Το σώμα σου είναι ευαίσθητο σε φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές και η κατακράτηση είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών.