Pexels
Pexels
31|12|2017 14:00
SHARE
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Πώς θα διοργανώσεις το τέλειο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν -Ειδικοί στην οργάνωση πάρτι εξηγούν


Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με ένα πάρτι (αυστηρά!) με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Με φαγητό, ποτό, μουσική και όλη μας τη θετική διάθεση. Αν οργανώσετε ρεβεγιόν στο σπίτι σας, σας έχουμε συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν. Συμβουλές από ειδικούς στην οργάνωση πάρτι που σίγουρα ξέρουν καλύτερα τα μυστικά της επιτυχίας του. Οργανώστε ένα αξέχαστο ρεβεγιόν και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα σας ακολουθούν όλη τη χρονιά!

1) Ανοιχτό κάλεσμα και χαλαρή διάθεση: «Εμείς θα σας περιμένουμε από τις 8 και ελάτε όταν θέλετε...». Οταν το πάρτι δεν έχει σφιχτό πρόγραμμα, οι καλεσμένοι σας αυτομάτως θα νιώσουν πιο χαλαροί. Οταν οι καλεσμένοι σας δεν έρχονται όλοι, την ίδια ώρα, δεν υπάρχει άγχος για την ώρα του δείπνου. Ετοιμάστε έναν μπουφέ και ο καθένας θα μπορεί να σερβιριστεί όποια ώρα επιθυμεί, όταν έρθει.

2) Μην «τρελαθείτε» με την καθαριότητα του σπιτιού, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια: Δεν λέμε να υποδεχθείτε τους καλεσμένους σας σε ένα ακατάστατο και σκονισμένο σπίτι. Απλά, μην στέκεστε υπερβολικά στις λεπτομέρειες. Διακοσμήστε το χώρο με εορταστικές πινελιές -γιατί αυτές θα παρατηρήσουν κυρίως οι καλεσμένοι σας- και οργανώστε τον χώρο κατάλληλα για να περάσετε καλά. Aφήστε την αυστηρή καθαριότητα για αργότερα.

3) Οι καλεσμένοι σας μπορούν να μείνουν ευχαριστημένοι και με λιγότερο φαγητό από όσο φαντάζεστε. Ίσως να σκέφτεστε ότι πρέπει να ικανοποιήσετε όλα τα διαφορετικά, γευστικά γούστα των καλεσμένων σας και καταλήγετε με έναν τεράστιο μπουφέ και πολλή κούραση. Ομως, δείτε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, Αν γευματίζατε σε ένα εστιατόριο, θα επιλέγατε τόσα πολλά διαφορετικά πιάτα; Ετοιμάστε ένα μενού, χωρίς «μπερδεμένες» γεύσεις, με ορεκτικά, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό και μην αναλώσετε όλο τον πολύτιμο χρόνο σας στην κουζίνα.

4) Διακοσμήστε την τραπεζαρία με φαντασία (τα ορεκτικά μπορούν να βοηθήσουν): Μπορείτε να κάνετε μέρος της διακόσμησης τα ορεκτικά που έχετε ετοιμάσει. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε γιορτινές πιατέλες ή σε ξύλα κοπής και να δώσετε άλλη αίσθηση στο χώρο.


5) To φαγητό στην κατάλληλη θερμοκρασία: Είναι σημαντικό τα κρύα πιάτα να σερβίρονται κρύα και τα ζεστά, όχι παγωμένα. Για να κρατάτε ζεστά τα πιάτα που έχετε ετοιμάσει μπορεί να φιλοξενήσετε τον μπουφέ του πάρτι στην κουζίνα σας και έτσι να εξοικονομήσετε χώρο στο σαλόνι του σπιτιού.


 

6) Ποτά, αναψυκτικά, χυμοί αλλά ένα ζεστό ρόφημα κάνει τη διαφορά: Τι θα λέγατε για ζεστή σοκολάτα με κόκκινο κρασί; Δοκιμάστε μια τέτοια συνταγή στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι και θα μας θυμηθείτε! Δείτε τη συνταγή εδώ. Ό,τι πρέπει για το κρύο.

7) Το κόλπο με τον κάδο σκουπιδιών που θα βοηθήσει να έχετε τον χώρο καθαρό: Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε μιλήσει για το πώς μπορείτε να κρατήσετε τον κάδο σκουπιδιών συνεχώς καθαρό. Ανοίξτε όχι μία αλλά περισσότερες σακούλες (δεν υπάρχει κανένας περιορισμός) και βάλτε τη μία μέσα στην άλλη. Υπάρχει ένα κόλπο που πραγματικά μπορεί να μας λύσει τα χέρια και να έχουμε πάντα καθαρό τον κάδο σκουπιδιών χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Τοποθετήστε τις σακούλες στον κάδο. Kάθε φορά που η μία σακούλα θα γεμίζει, θα υπάρχει άλλη ανοιχτή από κάτω. Αν οι σακούλες είναι αρωματικές, τότε σε μηδέν χρόνο ο κάδος θα μυρίσει και πάλι καθαριότητα.