NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ

Η καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη στην Ιωάννα Κολλιοπούλου -Η τελετή βράβευσης


«Αφιερώνω αυτό το βραβείο στον Γιάννη Οικονομίδη και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης εντός και εκτός σκηνής. Αν δεν υπήρχε αυτή η συνάντηση, εγώ δεν θα βρισκόμουν εδώ απόψε».

Ενα βραβείο είναι η αναγνώριση της προσπάθειας, του κόπου, της αφοσίωσης. Η ηθοποιός Ιωάννα Κολλιοπούλου, από το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου και για έναν χρόνο θα έχει στα χέρια της την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη και μαζί, μια επιβράβευση και μια δικαίωση.

Το βράδυ της Δευτέρας 16 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή και τέσσερις από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς τους ήταν υποψήφιες για το βραβείο: Ιωάννα Κολλιοπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» (Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης, Εθνικό Θέατρο), Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow) και Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).

Η Άλκη Ζέη ήταν εκείνη που παρέδωσε το βραβείο, καθώς η περσινή νικήτρια του βραβείου, Ανθή Ευστρατιάδου δεν μπορούσε να δώσει το «παρών». 

Την επιτροπή του βραβείου απαρτίζουν οι: Μάγια Λυμπεροπούλου (πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή (μέλη).

Από την βραδιά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αγαπημένα πρόσωπα των ηθοποιών που διεκδίκησαν το βραβείο καθώς και άνθρωποι από τον χώρο του θεάτρου και των γραμμάτων.

Δείτε στιγμές από την τελετή μέσα από φωτογραφικά καρέ: