Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πού θα δεις την πανσέληνο τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα -Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο και parties


Έχετε ξεμείνει τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, ή ανήκετε σε αυτή την ψαγμένη κατηγορία που προτιμά να παραμένει εντός των τειχών αυτή την περίοδο προκειμένου να αποφύγει την κοσμοσυρροή στα θερινά θέρετρα και να απολαύσει την πόλη αλλιώς; 

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτή η πανσέληνος, η πιο φωτεινή ολόκληρης της χρονιάς,  θα είναι διαφορετική μιας και πολλοί χώροι έχουν προγραμματίσει συναυλίες και πάρτι κάτω από το φως του φεγγαριού!  

Το Μουσείο Ακρόπολης θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο -θα είναι  ανοιχτό μέχρι τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη μέχρι και τις 20:00-  δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Επίσης οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Αντρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός στις 21:00 θα πάρουν τα μικρόφωνα τους και θα τραγουδήσουν για τη γεμάτη σελήνη, κάνοντάς μας να λικνιστούμε στον ρυθμό και να ρομαντζάρουμε με θέα τον Ιερό Βράχο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου.

Και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό με μουσικά σύνολα να δίνουν τον τόνο, ενώ οι αρχαιολόγοι του μουσείου ετοιμάζουν θεματικές περιηγήσεις. Οι πιο ρομαντικοί τώρα μπορούν να ανεβούν στους δυτικούς λόφους της πόλης (Φιλοπάππου-Πνύκα- Αστεροσκοπείο), οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί όλο το εικοσιτετράωρο και αναμφίβολα είναι από τα καλύτερα  σημεία για να ατενίσετε το ολόγιομο φεγγάρι.

Αν πάλι κατηφορίσετε νότια, στο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μπορείτε να  παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας στον Θόλο μια παράσταση Καραγκιόζη από τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθω Δανέλλη με τίτλο «εκδρομή στο χωριό». Ανήμερα της Παναγίας η γειτονιά αδειάζει, αφού όλοι θέλουν να φύγουν για να ξεκουραστούν έστω και για λίγες ώρες. Η οικογένεια του Καραγκιόζη ετοιμάζεται κι εκείνη για μια μικρή απόδραση που θα έχει όμως απρόσμενη και κωμική εξέλιξη. Να θυμάστε ότι αν θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο snfcc.org.

SNFCC
SNFCC

Αν ωστόσο έχετε όρεξη για πάρτι και χορό μέχρι πρωίας, ανεβείτε στην ταράτσα του «Bios», που και φέτος διοργανώνει το σταθερό του Full Moon party. Ξαπλώστε στις αναπαυτικές σεζλόνγκ, χαζέψτε τον Παρθενώνα και ρουφήξτε απολαυστικά κοκτέιλ, ακούγοντας καταπληκτικές  μουσικές επιλογές στο πιο urban στέκι της πόλης.

Για όσους προτιμούν κάτι πιο χαλαρό, το αγαπημένο μας κοκτεϊλάδικο στην Ρόμβης, το «Tyco»  θα βάλει μπροστά τα μπλέντερ και θα μας σερβίρει από τις 20:00 μοναδικές συνταγές υπό τους ήχους άφρο και ηλεκτρονικής μουσικής που θα επιλέγουν οι Zaq & KeShawn.

Αν πάλι έχετε διάθεση για κρουαζιέρα, μπορείτε να κατεβείτε στη Μαρίνα Ζέας στο dock H25 και να επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο, απολαμβάνοντας την αθηναϊκή Ριβιέρα από την ώρα του ηλιοβασιλέματος, περίπου στις 19:30. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει on board πάρτυ μέχρι να πιάσουμε και πάλι λιμάνι, δηλαδή κατά τις 23:30. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 25€ ανά άτομο με το πρώτο ποτό και τα snacks δωρεάν -κάθε επιπλέον  ποτό θα κοστίζει πέντε ευρώ, ενώ το κρασί ή η μπύρα τρία. (Για κρατήσεις  στο τηλέφωνο +30 6944692962 έως Τετάρτη 14/8.)

AP images
AP images

Τώρα αν έχετε όρεξη να κάνετε και μια μικρή εκδρομή, μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας και να κατευθυνθείτε προς το Σούνιο. Εκεί η Ευανθία Ρεμπούτσικα σε μια μοναδική παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Λαυρεωτικής «Θορίκια 2019» στο Ναό του Ποσειδώνα στις 21.00 -η είσοδος είναι ελεύθερη- ετοιμάζει ένα μουσικό ταξίδι βασισμένο στις αξέχαστες επιτυχίες της «Πολίτικης Κουζίνας» καθώς και σε άλλα πολυβραβευμένα soundtrack, που θα μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο.

Μια άλλη λύση είναι να πάτε στο Πόρτο Ράφτη, όπου στο Era Mensa Beach Bar ο Τάκης Σουρμπατης θα επιλέγει αγαπημένα κομμάτια με... σεληνιακή ατμόσφαιρα.

Τέλος, μια μέρα πριν, το Bolivar στην παραλία ετοιμάζει ένα επικό Beach Party με όλα τα αγαπημένα μας Guilty pleasures και Party anthems από τα 80s μέχρι και σήμερα.