Η 25η συλλεκτική έκδοση του METAXA Private Reserve | 0 bovary.gr
Η 25η συλλεκτική έκδοση του METAXA Private Reserve | 0 bovary.gr
27|12|2017 14:56
SHARE
METAXA

Η 25η συλλεκτική έκδοση του METAXA Private Reserve


Εδώ και 25 χρόνια, ο Κωνσταντίνος Ράπτης είναι ο 5ος METAXA Master, ο άνθρωπος που μέσα από την τέχνη της ανάμειξης παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων, αρωματικών κρασιών από τη Σάμο και βοτάνων της Μεσογείου, αναδεικνύει με το ταλέντο του τα δώρα της ελληνικής φύσης.

Το METAXA Private Reserve ήταν η πρώτη προσωπική δημιουργία του Κωνσταντίνου Ράπτη, όταν ανέλαβε το ρόλο του METAXA Master, το 1992, και φέτος μας παρουσιάζει την 25η συλλεκτική έκδοση του, καθώς και την ανανεωμένη του φιάλη.
«Δημιουργώ το METAXA Private Reserve μία φορά το χρόνο, σε μία μόνο παρτίδα, επιλέγοντας blends που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της έκφρασης τους, κάποια από τα οποία προέρχονται από το πρώτο αποστακτήριο του METAXA, στον Πειραιά. Χωρίς αμφιβολία είναι η δημιουργία για την οποία νιώθω τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια. Το METAXA Private Reserve είναι γενναιόδωρο, πληθωρικό, κι αποκαλύπτει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα σε όσους το δοκιμάζουν», λέει ο Metaxa Master.

Ο METAXA Master Κωνσταντίνος Ράπτης
Ο METAXA Master Κωνσταντίνος Ράπτης

Κάθε χρόνο, το METAXA Private Reserve απελευθερώνεται σε μια μόνο παρτίδα και σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Η νέα φιάλη, απέριττη, με το ξύλινο πώμα και το ανάγλυφο χαρακτηριστικό έμβλημα του Οίκου Mεταξά, αναδεικνύεται από μία αριθμημένη, κομψή ετικέτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη.
Με το μοναδικό βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα του και με αντανακλάσεις στο χρώμα του μελιού, το METAXA Private Reserve κερδίζει όλες τις αισθήσεις.

Τα αρώματα του: 1ο μπουκέτο: Αποξηραμένα λουλούδια με νότες δρυός. 2ο μπουκέτο: Νότες παλαιωμένου μελιού, φλούδα πικρών εσπεριδοειδών, σοκολάτα και καφές, γλυκά μπαχαρικά, κομπόστα αχλαδιού.
Η Γεύση του: Σύνθετη και γενναιόδωρη. Απαλή γεύση δρυός, αποξηραμένα σύκα, σταφίδες, καπνός και φλούδα πορτοκαλιού.
H Επίγευση: Μακριά επίγευση αποξηραμένων φρούτων (σύκα, δαμάσκηνα).

Το METAXA Private Reserve βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Wine & Spirits (IWSC) 2017.

«Όταν γεύομαι το METAXA Private Reserve, την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του, την ασύγκριτη απαλότητά του, κλείνω τα μάτια μου και νιώθω όπως όταν  περπατώ σε ένα πυκνό δάσος το σούρουπο μετά τη βροχή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το χώμα, τα δέντρα, η βλάστηση, καθώς ξυπνούν από τη βροχή, αποκαλύπτουν την ένταση των αρωμάτων τους. Η υγρασία χαρίζει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη αίσθηση. Το φως του ηλιοβασιλέματος, απαλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, διαπερνά την πυκνή φυλλωσιά. Η ομορφιά ενός δάσους μετά τη βροχή: Μια πρόσκληση για εξερεύνηση με όλες μας τις αισθήσεις. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου, για τη δημιουργία του METAXA Private Reserve. Και αυτή είναι η ανάμνηση  όπου με ταξιδεύει το METAXA Private Reserve, με κάθε του γουλιά».

Απολαύστε το ιδανικά το METAXA Private Reserve σκέτο.

Λίγα λόγια για τον Κωσταντίνο Ράπτη 
Ο Κωνσταντίνος Ράπτης είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, που όμως παθιάζεται με τη δουλειά του. Λάτρης της θάλασσας, την απολαμβάνει με κάθε ευκαιρία εκεί βρίσκει τη γαλήνη και την έμπνευση που η φύση και η αίσθηση του απείρου μπορούν να προσφέρουν σε ένα δημιουργικό μυαλό. Όταν δεν βρίσκεται κοντά στη θάλασσα προτιμά τη θαλπωρή του σπιτιού του στην Αθήνα, εκεί όπου περνά το χρόνο του ακούγοντας κάποιο από τα αγαπημένα του ροκ συγκροτήματα ή διαβάζοντας ένα μυθιστόρημα.
Είναι εκείνος που έχει αναλάβει τη διαφύλαξη και τη συνέχιση της κληρονομιάς του Οίκου Mεταξά.

Σχετικά με την Β.Σ. Καρούλιας
Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ρoφημάτων και βαλσαμικών ξιδιών και προϊόντων Ελληνικής γαστρονομίας, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση σε όλες τις στιγμές. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, Label 5, Ocho Tequila , Bulldog Gin, Jagermeister, Glenrothes, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich κ.α. Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το Ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό, καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς,Ζαφειράκη, Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, οι μπύρες Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α , οι καφέδες Cortese και Dalmayr κ.α.