Shutterstock
Shutterstock
04|02|2018 10:21
SHARE
ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

Φωτιστικά δαπέδου: Η λεπτομέρεια που θα αλλάξει την ατμόσφαιρα του σπιτιού


Αν έχετε την ανάγκη να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού επειδή «κάτι σας φταίει» -αλλά δυσκολεύεστε να το προσδιορίσετε με ακρίβεια-, κάντε ένα πείραμα: αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε προσεκτικά τις μικρές λεπτομέρειες κάθε εσωτερικού χώρου.

Μήπως αυτό που σας φταίει είναι φωτισμός; Πολύ πιθανόν. Πολλές φορές δεν του δίνουμε την απαιτούμενη σημασία. Λάθος.

Ο φωτισμός δεν είναι απλά μια ασήμαντη λεπτομέρεια στη διακόσμηση του σπιτιού: είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της.

Ένας χώρος που φωτίζεται σωστά, αυτομάτως αναβαθμίζεται. Σε αυτόν μπορούμε να δουλεύουμε καλύτερα, να περνάμε χαλαρές στιγμές με ατμοσφαιρικότητα, μπορούμε να διαβάζουμε πιο άνετα. Οι ιδέες για φωτισμό είναι ανεξάντλητες και οι interior designers μας προτείνουν διαρκώς κάτι καινούριο.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον φωτισμό του σπιτιού, σας έχουμε μια πρόταση. Ισως στο σπίτι σας να έχετε κρεμαστά φωτιστικά.

Τι θα λέγατε αν δοκιμάζατε να εντάξετε στο χώρο σας φωτιστικά δαπέδου. Στην αγορά, το στιλ των φωτιστικών δαπέδου δίνει αρκετές επιλογές: κλασικό, country, boho, industrial. Φωτιστικά δαπέδου για την κρεβατοκάμαρα, το καθιστικό, την τραπεζαρία.

Τα φωτιστικά δαπέδου είναι πρακτικά και λειτουργικά, είναι μοντέρνα και δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Συμπληρώνουν το φωτισμό του χώρου με ένα πολύ απαλό άγγιγμα.

Το Pinterest και το Instagram που «σφυγμομετρούν» τις νέες τάσεις στη διακόσμηση, δείχνουν ότι τα κρεμαστά φωτιστικά έχουν δώσει τη σκυτάλη στα φωτιστικά δαπέδου.

Μέσα από φωτογραφίες, δείτε πόσο μπορεί να αλλάξει ο χώρος σας, χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί να αλλάξετε μόνο μια λεπτομέρεια: τον φωτισμό του.