H νέα συλλογή της Hermès για το σπίτι είναι εμπνευσμένη από τον πιο όμορφο κήπο | 0 bovary.gr
H νέα συλλογή της Hermès για το σπίτι είναι εμπνευσμένη από τον πιο όμορφο κήπο | 0 bovary.gr
20|04|2018 14:38
SHARE
HERMES

H νέα συλλογή της Hermès για το σπίτι είναι εμπνευσμένη από τον πιο όμορφο κήπο


Η τελευταία συλλογή της Hermès για είδη σπιτιού και σερβίτσια είναι μια καλλιτεχνική επιλογή λουλουδάτων μοτιφ και πολύχρωμων μωσαικών -και γέμισε με χρώμα την ημέρα μας.

Αν είχαμε ένα λουλούδι για κάθε όμορφη δημιουργία της Hermès, όλη η γη θα έμοιαζε με τον πανέμορφο παριζιάνικο κήπο της.

Αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος της στο Salone del Mobile στο Μιλάνο, η οικιακή συλλογή 2018-2019 της Hermès μάς καλεί σε ένα ταξίδι στον φανταστικό της κόσμο με τις πιο χρωματιστές και πρωτότυπες δημιουργίες της.

Από ταπισερί σε σερβίτσια, πολύπλοκα μωσαϊκά και λουλουδάτα μοτίφ πλέκονται το ένα με το άλλο σε μια συλλογή ειδών σπιτιού που θα αναζωογονήσει κάθε χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν. 

Η τελευταία οικιακή συλλογή Maison της Hermès ονομάζεται «Περίπατος στον Κήπο», μια παιχνιδιάρικη παράταξη ειδών τραπεζαρίας που φέρνει το ελεύθερο πνεύμα της φύσης κατευθείαν στο τραπέζι μας.

Οι κήποι σπάνια μεγαλώνουν όπως τους θέλουμε ακριβώς, πολύ συχνά έχουν τη δική τους προσωπικότητα. Το ίδιο συμβαίνει και στη συλλογή «Περίπατος στον Κήπο», στην οποία λουλούδια, θάμνοι και μωσαϊκά προσεκτικά δουλεμένα αποτελούν μια ευρεία συλλογή σερβίτσιων.

Πάρτε, για παράδειγμα την επιλογή από πιάτα με θέμα την έρημο: πινελιές χρώματος από Πρωσικό μπλε μέχρι ανοιχτό πορτοκαλί κυριαρχούν το κάθε κομμάτι, δίνοντας στο καθένα μια δική του προσωπικότητα, επιτρέποντας τους να συνυπάρχουν σε μια οργανική, ευχάριστη αρμονία.

Η συλλογή ολοκληρώνεται με άλλα βασικά είδη για το σπίτι. Εκεί που σταματά η συλλογή «Περίπατος στον Κήπο», ξεκινά η συλλογή με τα πορσελάνινα βάζα «Περίμετρος» που συνδυάζει αστικά και σύγχρονα στοιχεία με την ωμή ομορφιά της φύσης. 

Καμία συλλογή του οίκου όμως δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς το σήμα κατατεθέν του, τα υφάσματα του, και σε αυτή τη συλλογή γεωμετρικές φιγούρες σχηματίζουν μια χρωματιστή συμφωνία που δημιουργεί τέσσερα κασμιρένια τενονγκ (Κινέζικα παζλ). 

Επτά χώροι στην έκθεση, καθένας διαφορετικού χρώματος, πλήρως καλυμμένοι με λαμπερά χειροποίητα μαροκινά πλακάκια, διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε ένα παιχνίδι προοπτικής όπως σε μια αρχαία πόλη. 

 

Tην σκηνογραφία, υπογράφει η Charlotte Macaux Perelman, καλλιτεχνική διευθύντρια της Hermès. 

Ο δικός σας κήπος πως μεγαλώνει; Αν μοιάζει έστω και ελάχιστα σε κάποιο από τα κομμάτια της συλλογής Περίπατος στη Φύση, θα λέγαμε ότι όλα μοιάζουν ρόδινα. 

TAGS