Ένας μοναδικός κόσμος καινοτομίας βρίσκεται μέσα στο… Σπίτι μας | 0 bovary.gr
Ένας μοναδικός κόσμος καινοτομίας βρίσκεται μέσα στο… Σπίτι μας | 0 bovary.gr
12|09|2018 16:24
SHARE
P&G

Ένας μοναδικός κόσμος καινοτομίας βρίσκεται μέσα στο… Σπίτι μας


H P&G υποδέχεται τους επισκέπτες της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε ένα «Σπίτι» όπου η καινοτομία αναδεικνύεται πίσω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Οι περισσότεροι από εμάς, δεν σκεφτόμαστε την επιστήμη και την τεχνολογία όταν αλλάζουμε πάνα στο  μωρό μας, όταν πλένουμε τα ρούχα μας ή βουρτσίζουμε τα δόντια μας. Αλλά υπάρχει μια εκπληκτική, πολλές φορές αναπάντεχη καινοτομία πίσω από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας που βελτιώνουν την ζωή μας ενώ ταυτόχρονα δίνουν λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. 

Αυτή την καινοτομία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όσοι επισκέφθηκαν το «Σπίτι της P&G» στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που φέτος έχει θέμα την «Αξιοποίηση της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας». 

Στο περίπτερο της P&G, μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις, ζωντανή επίδειξη της επιστήμης,  βίντεο και εικονικές εμπειρίες, οι επισκέπτες ήρθαν κοντά στην επιστήμη των προϊόντων που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για τη φροντίδα του σπιτιού και της οικογένειάς μας ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα το θετικό τους αποτύπωμα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. 

«Για εμάς στην P&G, η καινοτομία είναι κάτι μεγαλύτερο από την εφαρμογή μιας προηγμένης τεχνολογίας. Είναι μια στρατηγική επιλογή όπου στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος και οι ανάγκες του και ξεκινώντας από εκεί, στόχο έχει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση δημιουργώντας αξία για τον Καταναλωτή, την Εταιρία και τελικά την ίδια την Κοινωνία» αναφέρει ο Antoine Brun, Vice President της P&G στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Μερικές από τις εντυπωσιακές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν είναι μεταξύ άλλων τo Head & Shoulders Beach Plastic bottle, μέρος του οποίο προέρχεται από ανακυκλωμένα πλαστικά απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από παραλίες,  οι κάψουλες Ariel Pods 3 σε 1 που καθαρίζουν τέλεια σε χαμηλή θερμοκρασία συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, τα νέα Pampers που είναι σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των πρόωρων μωρών και την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral B Genius που συνδέεται με εφαρμογή στο κινητό για αποτελεσματικό βούρτσισμα. Επίσης, το κοινό γνώρισε για πρώτη φορά το  P&G “Purifier of Water”, μια καινοτόμο φόρμουλα σε μορφή σκόνης που μπορεί να μετατρέψει μολυσμένο & ακατάλληλο για κατανάλωση νερό, σε πόσιμο. Mέσω του προγράμματος «Ασφαλές Πόσιμο νερό για τα Παιδιά», η P&G με τη βοήθεια ενός δικτύου 150 συνεργατών έχει διοχετεύσει από το 2004 μέχρι και σήμερα 13 δις λίτρα πόσιμου νερού σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που το έχουν ανάγκη. 

«Η δυνατότητα που έχουμε μέσα από την καινοτομία των προϊόντων μας που μπαίνουν στα νοικοκυριά καθημερινά να αγγίξουμε σύγχρονες προκλήσεις του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, και μαζί με τους καταναλωτές να συμβάλλουμε στη λύση τους, είναι για εμάς τεράστια ευθύνη αλλά και μοναδική ευκαιρία. Μια προσπάθεια που ξεκινάει από το κάθε σπίτι και έχει άμεσο αντίκτυπο στο κοινό μας μέλλον.» συμπληρώνει ο Antoine Brun. 

TAGS