Shutterstock/By Quinn Martin
Shutterstock/By Quinn Martin
27|09|2018 16:53
SHARE
PYREX

Ασφαλή τα PYREX αναφέρει η εταιρεία Μπενρουμπή -Τα υλικά κατασκευής δεν άλλαξαν ποτέ


Με αφορμή το άρθρο του Bovary.gr: Γιατί τα πυρέξ δεν είναι πλέον ανθεκτικά στις μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας -Τι πρέπει να προσέχουμε, η εταιρία Μπενρουμπή απαντά με επιστολή της τονίζοντας την ασφάλεια των προϊόντων που φέρουν την υπογραφή PYREX®.

«Τα προϊόντα PYREX® κατασκευάζονται από το 1905 στη Γαλλία, αποκλειστικά και μόνο από βοριοπρυτικό γυαλί, υλικό που τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά σε θερμοκρασίες από -40oC έως και 300oC και στις μεταβολές αυτών.

Ουδέποτε έγινε αλλαγή στα υλικά κατασκευής τους όπως αναφέρεται στο άρθρο. Το πρόβλημα αφορά σε ανταγωνιστικά προϊόντα, απομιμήσεις των αυθεντικών προϊόντων PYREX®, που χρησιμοποιούν το υλικό soda lime, με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλότερη ανθεκτικότητα από αυτή των γνήσιων PYREX® και κίνδυνο να σπάσουν στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Η εταιρία παράγει κατά μέσω όρο 40.000.000 γυάλινα ταψιά το χρόνο τα οποία εξάγει σε 120 χώρες και στα οποία παρέχει 10ετή εγγύηση».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πυρίμαχα σκεύη pyrex μπορεί σε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας κάποιες φορές να εκρήγνυνται λόγω της αλλαγής της σύνθεσής τους, σε soda lime το 1998. Το άρθρο που βασίστηκε σε δημοσιεύματα της βρετανικής Sun, της DailyMail, του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου WSB-TV, του popularsience.com, του Southernliving.com, και του consumer affairs, ανέφερε ότι το βοριοπυριτικό γυαλί, που χρησιμοποιούνταν για τα pyrex από την αρχή της δημιουργίας τους άλλαξε με την πάροδο του χρόνου σε soda-lime γυαλί, που είναι βέβαια ανθεκτικό αλλά όχι τόσο σε θερμικό σοκ και μεγάλη αλλαγή της θερμοκρασίας.

Τα προϊόντα με το όνομα PYREX® (όλα με κεφαλαία), τα οποία εισάγονται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την εταιρεία Μπενρουμπή, είναι φτιαγμένα από καθαρό βοριοπυριτικό γυαλί και είναι απόλυτα ασφαλή για χρήση στον συμβατικό φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή International Cookware (IC) Γαλλίας.

TAGS