Shutterstock/goodluz
Shutterstock/goodluz
15|10|2018 10:45
SHARE
CHOOSESOMETHINGNEW

Άλλαξα 10 παλιές συνήθειες και η καθημερινότητα (και η ζωή μου) μεταμορφώθηκε


Η αλλαγή είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι υπάρχει ένας άγραφος κανόνας της ζωής που δηλώνει ότι η μόνη σταθερά, είναι αλλαγή. 

Οι δικές μου αλλαγές είτε μου χτύπησαν την πόρτα, είτε ήρθαν μετά από προσωπικές μάχες (ακόμη και με τον ίδιο μου τον εαυτό), ή τις συνάντησα εντελώς τυχαία στο δρόμο, μια μέρα που είχα κέφια.

Από τότε ανοίγω την πόρτα πριν μου χτυπήσουν, δίνω όλο και περισσότερες μάχες ενώ κατεβαίνω στο δρόμο πάντα με κέφι. Ναι, οι αλλαγές με καθορίζουν. Η εποχή αλλάζει, οι συνήθειες αλλάζουν, οι έννοιες επαναπροσδιορίζονται, οι απόψεις, η φιλοσοφία της ζωής, αποκτούν νέο νόημα. Εγώ αλλάζω και γίνομαι ο καλύτερός μου εαυτός.

«Άλλαξε τη ζωή σου σήμερα! Μην τζογάρεις το μέλλον σου. Δράσε τώρα χωρίς καθυστέρηση» είχε πει η Simone de Beauvoir 

Πώς θα ξεκινήσεις να αλλάζεις πράγματα στη ζωή σου;

Κανείς δεν είπε ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται εύκολα. Όπως όλα τα ωραία πράγματα, πρέπει να παλέψεις, να πέσεις, να σηκωθείς, να ξαναπέσεις και να ξανασηκωθείς μέχρι να τις κατακτήσεις. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα μικρά, καθημερινά πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, την εποχή της εξέλιξης. Την εποχή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ένα καλύτερο μέλλον. 

Αυτές είναι οι 10 μικρές αλλαγές που βελτίωσαν τη δική μου ζωή. Γιατί όχι και τη δική σου;

shutterstock
shutterstock
  • Μετά από κάθε γεύμα, περπατάω γρήγορα για 15 λεπτά: Ερευνητές διαπίστωσαν ότι το σύντομο περπάτημα μετά το φαγητό έχει δεκάδες οφέλη. Ευχαριστώ, θα πάρω.
  • Σταμάτησα να μπαίνω στο κινητό από το κρεβάτι: Μην γελάς, τα πράγματα είναι σοβαρά. Το κινητό -και τα social media- επηρεάζουν τον βραδινό ύπνο. It’s a big NO from me. 
  • Πήρα κατοικίδιο: Έναν αξιολάτρευτο γάτο που το γουργούρισμά του πάνω μου, εξαφανίζει το στρες της ημέρας.
  • Πηγαίνω πλέον από τις σκάλες: Ναι, ακούγεται λίγο κουραστικό να φτάσεις στον 4ο χωρίς ασανσέρ, τα οφέλη όμως είναι εντυπωσιακά. Άσε που φτάνω πιο γρήγορα.
  • Αφιερώνω λίγο παραπάνω χρόνο στους ανθρώπους μου: Κλείνω τηλέφωνα, τηλεόραση και ό,τι άλλο με αποσπά και δίνω 10 λεπτά προσοχής στους δικούς μου ανθρώπους. Κάνει θαύματα.
  • Αποταμιεύω: Κι όμως γίνεται. Δεν χρειάζεται πολλά, εφόσον διαθέτεις τη σωστή τεχνολογία. Επίλεξε ένα ποσό από τον λογαριασμό μισθοδοσίας κάθε μήνα και μετάφερέ το σε έναν δεύτερο λογαριασμό. Voi la!
  • Ανανέωσα τη ντουλάπα μου: Και μαζί τη διάθεσή μου. Έκανα έξυπνες αγορές και συνδυασμούς που μου επιτρέπουν να είμαι κάθε μέρα πιο κομψή.
  • Άλλαξα τον τρόπο που μαγειρεύω: Μπήκα στη νέα εποχή με σκεύη που δεν χρειάζονται περιττό λάδι και βούτυρο. Και η ζυγαριά μου με ευχαριστεί γι’ αυτό.
  • Χαμογελάω περισσότερο: Ακόμη και τώρα, μόνο που δεν μπορείς να το δεις.
  • Κάνω λίστες: Όπως αυτή. Και με βοηθούν να θυμάμαι. Και με προτρέπουν να αλλάζω. Για εμένα και για όσους αγαπώ.

Μην φοβάσαι την αλλαγή επιδίωξέ την. #Choosesomethingnew 

Η επόμενη μικρή (αλλά κατά βάθος τεράστια) αλλαγή που σκοπεύω να κάνω έρχεται σε λίγες ημέρες. Stay tuned!