Unsplash/ Nathan Van Egmond
Unsplash/ Nathan Van Egmond
DECO IDEAS

5 διακοσμητικά στοιχεία που έχουν τα design σπίτια στο Λονδίνο και είναι τόσο καλόγουστα


Φανταστείτε το σπίτι σαν έναν πίνακα ζωγραφικής. Η διακόσμηση έχει τα χρώματα κι εμείς τα πινέλα.

Μπορούμε να ζωγραφίσουμε τον δικό μας «παράδεισο» και να μπούμε μέσα, που θα έλεγε και o Kαζαντζάκης. Γνωρίζοντας την διακόσμηση σπιτιών που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου, γινόμαστε κοινωνοί της καθημερινότητας των ανθρώπων που τα κατοικούν.

Μαθαίνουμε την «τέχνη» της δικής τους ζωής, τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, τις συνήθειές τους.

Ας ταξιδέψουμε νοητά εκεί που χτυπά δυνατά ο παλμός του στιλ: σε μόδα και interior design. Το κλασικό, το vintage και το μοντέρνο βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία στα design σπίτια του Λονδίνου.

Το φως που λείπει από τον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας, μπαίνει στα σπίτια με την μορφή διακοσμητικών στοιχείων που κάνουν φωτεινές τις ημέρες των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Eίναι ωραίο να επιλέγουμε με προσοχή τα αντικείμενα που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Τα σπίτια στο Λονδίνο μας δίνουν έμπνευση και μας μυούν σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Ποια διακοσμητικά αξεσουάρ βλέπουμε στα design σπίτια του Λονδίνου;

1) Φωτιστικό «μανιτάρι» (Mushroom lamps): Το διακοσμητικό αξεσουάρ με vintage άρωμα που μπαίνει με μοντέρνα διάθεση στο καθιστικό και το υπνοδωμάτιό μας. 

evybwn/ Instagram
evybwn/ Instagram
bohemehomestaging/Instagram
bohemehomestaging/Instagram

2) Μια (πολύ) αναπαυτική και μοντέρνα πολυθρόνα: Οι Λονδρέζοι δίνουν προτεραιότητα στην άνεση. Η cosy ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι δημιουργείται από διακοσμητικά στοιχεία που ξεκουράζουν το σώμα και αποσυμπιέζουν την ψυχή. Μια πολύ αναπαυτική πολυθρόνα, ένα βιβλίο και ένα ζεστό ρόφημα δημιουργούν το τέλειο σκηνικό χαλάρωσης.

dux_official/ Ιnstagram
dux_official/ Ιnstagram
dux_official/ Instagram
dux_official/ Instagram

3) Βελούδινα μαξιλάρια: Bελούδο: μια υφή που αναβαθμίζει την διακόσμηση του σπιτιού. Σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού κι αν την συναντήσουμε, μάς κλέβει την προσοχή. Ενα βελούδινο μαξιλάρι σε μια «μεθυστική» απόχρωση (πχ. μπορντώ), μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα του καθιστικού. Οι Λονδρέζοι λένε ναι στα έντονα χρώμα που εντάσσονται με διακριτικότητα στο χώρο.

H&M Home
H&M Home

4) Ενα έργο τέχνης: Είναι τόσο κλασικό και συνάμα τόσο μοντέρνο ένα διακοσμητικό στοιχείο που εκφράζει ένα μήνυμα, μια εικόνα, μια artistic αναπαράσταση της ζωής. Τα design σπίτια στο Λονδίνο αγαπούν την «τέχνη στον τοίχο».

Unsplash/ Toa Heftiba
Unsplash/ Toa Heftiba
marks_and_rowe_interiors/ Instagram
marks_and_rowe_interiors/ Instagram

5) Τα βιβλία ως διακοσμητικό στοιχείο: Η αγάπη για τα βιβλία μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητά μας και αυτό οι Λονδρέζοι το ξέρουν καλά. Είναι το αντίδοτο στη μιζέρια και το φάρμακο της ψυχής. Παράλληλα, τα βιβλία μπορούν να γίνουν ένα μέσο διακόσμησης. Να τοποθετηθούν στο coffee table ή στο κομοδίνο και να δώσουν ξεχωριστό στιλ στο χώρο.

dresswelltraveloften_/ Ιnstagram
dresswelltraveloften_/ Ιnstagram
jo.marie_b/ Instagram
jo.marie_b/ Instagram