FRAMES

Συνωστισμός στους τοίχους -Τους γεμίζουμε κάδρα, πάρε ιδέες


Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου αλλά δεν βρίσκεις κανένα απολύτως ενδιαφέρον στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι σου; Ζηλεύεις όλα εκείνα τα κολάζ σε περιοδικά διακόσμησης και απορείς που τη βρίσκουν τόση φαντασία;

Το μυστικό βρίσκεται στην καλλιτεχνική σου διάθεση! Και επειδή συμφωνούμε με το γεγονός ότι ένας στολισμένος με κάδρα τοίχος, μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κάθε οπτικού τύπου, σε βοηθάμε να πάρεις ιδέες, να εμπνευστείς και φυσικά να τοποθετήσεις τις αγαπημένες σου προσωπικές και όχι μόνο φωτογραφίες στον τοίχο, βάζοντας τες σε τάξη.

Διότι, αν μέχρι τώρα πίστευες πως πίσω από αυτή τη δημιουργία – το κολάζ δηλαδή- επικρατεί μια σύγχυση, αυτό δεν ισχύει!

  • Αρχικά διάλεξε τον τοίχο τον οποίο θα ήθελες να γεμίσεις με εικόνες και φρόντισε ώστε να είναι πεντακάθαρος, φρεσκοβαμμένος και αψεγάδιαστος ( χωρίς τρύπες κλπ).

 

 

 

 

 

  • Διάλεξε το θέμα του κολάζ. Επιθυμείς κάτι συγκεκριμένο όπως ένα αφιέρωμα στα παιδικά σου χρόνια ή στις αγαπημένες σου ταινίες ή θα ήθελες κάτι αφηρημένο;

 

 

 

 

 

  • Πριν κρεμάσεις τις κορνίζες στον τοίχο και φυσικά για να μην τον τρυπήσεις σε εκατό σημεία, βάλε όλα τα κάδρα στο πάτωμα, το ένα δίπλα ή πάνω στο άλλο, ώστε να καταλήξεις στις θέσεις τους. Σκέψου πως το πάτωμα γίνεται ο καμβάς σου, στην πραγματικότητα ο ίδιος ο τοίχος σου.

 

 

 

  • Στην περίπτωση του κολάζ, αρχίζεις πάντοτε με το κεντρικό κάδρο στον τοίχο το οποίο θα λειτουργήσει σαν άξονας για να κρεμάσεις περιμετρικά και τα υπόλοιπα. Θυμήσου ότι το κάδρο στο κέντρο του κολάζ πρέπει να βρίσκεται σε 1,5 μέτρο ύψος από το πάτωμα.

 

 

 

 

  • Η απόσταση από τα κάδρα είναι συνήθως 12 εκατοστά το ένα από το άλλο.