Pexels/ Kaboompics.com
Pexels/ Kaboompics.com
IT'S PARTY TIME!

Ρεβεγιόν: 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας


Αν είσαι τελειομανής, η ιδιότητα της οικοδέσποινας δύσκολα είναι απαλλαγμένη από άγχος: θες όλα να είναι στην εντέλεια και το κάθε κάλεσμα που οργανώνεις να αφήνει την πιο ξεχωριστή ανάμνηση στα πρόσωπα που αγαπάς.

Τις γιορτές, τα πάρτυ με καλεσμένους όλους τους πρωταγωνιστές της ζωής μας είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Υπάρχουν δύο «σχολές» στην οργάνωση του πάρτι: αυτοί που το σχεδιάζουν αρκετές ημέρες πριν μελετώντας όλες τις λεπτομέρειες και αυτοί που αφήνονται στον αυθορμητισμό τους και την τελευταία στιγμή φροντίζουν για τα απολύτως απαραίτητα.

Σε όποια από τις δύο «σχολές» κι αν ανήκετε, ο στόχος θα πρέπει να είναι ένας και μοναδικός: να περάσετε καλά εσείς και οι άνθρωποι της ζωής σας, ακόμα κι αν δεν πάνε όλα ακριβώς όπως τα έχετε σχεδιάσει.

Τι κι αν έχετε καθαρίσει όλο το σπίτι, τι κι αν το έχετε διακοσμήσει σαν επαγγελματίας interior designer, κι έχετε αφιερώσει ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα δοκιμάζοντας τις ικανότητές σας.

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να σας διαφύγουν και είναι αυτές που θα κρίνουν με αρκετά μεγάλο βαθμό την επιτυχία του ρεβεγιόν.

Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, αφιερώστε λίγα λεπτά σε αυτές. 

1) Ελέγξτε την θερμοκρασία του χώρου: Σε περίπτωση που φέτος καλέσετε αρκετό κόσμο στο σπίτι, μην κάνετε το λάθος να αφήσετε το καλοριφέρ να καίει κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, -ιδίως όταν στο χώρο υπάρχουν πολλά άτομα- είναι ενοχλητική και άβολη. Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, κατεβάστε την θερμοκρασία για να κρατηθεί μια ισορροπία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.

2) Μην ξεχάσετε την απαλή μουσική -«Αντίδοτο» στην αμηχανία: Λίγο πριν φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι, αφήστε τα ηχεία να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η απαλή μουσική στο χώρο μπορεί να καλύψει κάποιες αμήχανες στιγμές και «σιωπές» μεταξύ των καλεσμένων. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε για να μην αρχίσουν οι καλεσμένοι να φωνάζουν για να ακουστούν.

Unsplash/ Nik MacMillan
Unsplash/ Nik MacMillan

3) Δώστε σημασία στον φωτισμό: Ούτε πολύ έντονος, ούτε πολύ χαμηλός. Ο φωτισμός είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα και την «διάθεση» του πάρτι. Ο πολύ έντονος φωτισμός μπορεί ακόμα και να προκαλέσει αμηχανία στους καλεσμένους σας. Το ίδιο και ο πολύ χαμηλός. Φροντίστε να κρατήσετε ισορροπία.

4) Φαγητό και ποτά... διαθέσιμα στους καλεσμένους: Ο ιδέα του μπουφέ είναι η πιο αποδοτική σε ένα γιορτινό κάλεσμα. Ακόμα και την τελευταία στιγμή, στρώστε ένα τραπέζι και αφήστε εκεί ό,τι έχετε προμηθευτεί και ετοιμάσει. Αν δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, τότε οι καλεσμένοι σας δεν θα τα απολαύσουν.

5) Πιείτε και φάτε κάτι στα γρήγορα: Θέλοντας να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας, ξεχνάμε τον εαυτό μας. Χαλαρώστε και απολαύστε την βραδιά. Λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, πιείτε και φάτε κάτι με ησυχία από όλα όσα έχετε ετοιμάσει! Η διάθεσή σας θα ανέβει ακόμα περισσότερο.