Shutterstock
Shutterstock
ΑΣΠΙΡΙΝΗ

Οι απίστευτες οικιακές χρήσεις της ασπιρίνης που δεν ξέραμε έως τώρα


Η ασπιρίνη μας βοηθά όταν έχουμε πονοκεφάλους, πυρετό και πόνους γενικότερα.

Τόσα χρόνια την εμπιστευόμαστε για την υγεία μας. Ωστόσο, από ότι φαίνεται αυτό το μικρό λευκό «θαυματουργό» χάπι χρησιμεύει σε πολλά άλλα πράγματα.

Συγκεκριμένα, η ασπιρίνη έχει πολλές οικιακές χρήσεις που μπορούν να μας λύσουν τα χέρια.

Τις περισσότερες δεν τις είχαμε σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα. Ωστόσο, βρήκαμε τι μπορεί να κάνει μια ασπιρίνη στο σπίτι. 

Ας δούμε που μπορεί να βοηθήσει η ασπιρίνη, σύμφωνα με το Reader’s Digest.

Απομακρύνει λεκέδες ιδρώτα

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, που λειτουργεί όπως το οξικό οξύ που υπάρχει στο ξίδι. Διάλυσε 3 ασπιρίνες σε μισή κούπα ζεστό νερό, βάλε το μείγμα πάνω στον λεκέ και άστο να μουλιάσει. 

Shutterstock
Shutterstock

Αποκαθιστά το χρώμα των μαλλιών 

Διάλυσε 7-8 ασπιρίνες σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, τρίψε το διάλυμα στα μαλλιά σου και άστο να 10-15 λεπτά, Βοηθά στην αναζωογόνηση του χρώματος των μαλλιών, ειδικά των ανοιχτόχρωμων.

Στεγνώνει τα σπυράκια

Το σαλικυλικό οξύ βοηθά να μειωθεί η φλεγμονή και το πρήξιμο. Μία ασπιρίνη και λίγο νερό στο δέρμα μπορεί να μειώσει το ενοχλητικό σπυράκι. Άσε την πάστα που δημιουργείται για λίγο και στη συνέχεια ξέβγαλέ το με σαπούνι.

Θεραπεύει τους κάλους

Μαλάκωσε τους σκληρούς κάλους με 5-6 ασπιρίνες σε σκόνη και πρόσθεσε μισό κουτάλι χυμό λεμονιού και νερό. Εφάρμοσε το μείγμα στο σημείο και τύλιξέ το με ζεστή πετσέτα. Μετά από δέκα λεπτά, αφαίρεσε και απομάκρυνε τους μαλακωμένους κάλους με ελαφρόπετρα.

Shutterstock
Shutterstock

Μείωσε την πιτυρίδα

Πρόσθεσε δύο ασπιρίνες σε σκόνη στο σαμπουάν σου. Άφησε το μείγμα 1-2 λεπτά και ξέβγαλε τα μαλλιά σου.

Βοηθά στον κήπο

Η ασπιρίνη βοηθά στις ρίζες και στην θεραπεία για μύκητες και μούχλα στο χώμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ όμως γιατί μπορεί να κάψει τα φυτά.

Απομακρύνει λεκέδες από αυγό στα ρούχα

Αν δεν καθαρίσει εντελώς ένας λεκές από αυγό, χρησιμοποίησε νερό και κρέμα ταρτάρ ενώ πρόσθεσε και μια σπασμένη ασπιρίνη. Άπλωσε την πάστα στον λεκέ και άστη για μισή ώρα. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και το αυγό θα φύγει.