Anthropologie
Anthropologie
DECO TIPS

Αυτά τα αντικείμενα πρέπει να απομακρύνεις από κάθε δωμάτιο για να δείχνει πιο μοντέρνο


Όταν παρατηρείς προσεκτικά την διακόσμηση ενός σπιτιού, μπορείς να δεις καθαρά μπροστά σου την προσωπικότητα, τις συνήθειες, τον τρόπο που ζουν οι ιδιοκτήτες του. Είναι ένα είδος «ψυχογραφήματος» αυτή η διαδικασία.

Ακόμα κι αν δεις κάτι που δεν συμφωνεί με την αισθητική σου, οφείλεις να το αξιολογήσεις με γνώμονα τον χαρακτήρα του ατόμου στο οποίο ανήκει το σπίτι.

Με απλά λόγια, καθετί που υπάρχει σε κάθε γωνιά ενός σπιτιού έχει συγκεκριμένο λόγο που υπάρχει. Αυτές είναι μερικές από τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό ενός interior designer όταν επισκέπτεται για πρώτη φορά ένα σπίτι κι έχει κληθεί για να το αλλάξει.

Οφείλει να συνυπολογίσει διαφορετικές παραμέτρους (τετραγωνικά, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, καθημερινές συνήθειες) μέχρι να καταλήξει στην στρατηγική διακόσμησης που θα ακολουθήσει.

Δεν είναι εύκολο να πείσεις κάποιον να απομακρύνει αντικείμενα από το σπίτι του, αν δεν του τεκμηριώσεις τους λόγους για τους οποίους πρέπει να το κάνει.

Σε αυτό το άρθρο, παρατίθενται διακοσμητικά αξεσουάρ που για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων, δεν πρέπει να υπάρχουν σε ένα σπίτι, αν αυτό θέλει να κοιτάει στο μέλλον, κι όχι στο παρελθόν.

Oι interior designers σάς προτρέπουν να απομακρύνετε αντικείμενα που υπάρχουν απλά από συνήθεια, που αδικούν τον χώρο, τον φορτώνουν κι έχουν ξεπερασμένη αισθητική.

Τι μπορείτε να διώξετε από κάθε δωμάτιο και με τι μπορείτε να το αντικαταστήσετε;

1) Στην είσοδο: 

Aπομακρύνετε: όλα τα αντικείμενα που δημιουργούν ακαταστασία (όπως πχ. παπούτσια) ή έπιπλα που δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη αποθηκευτικών χώρων στο σπίτι (όπως την παπουτσοθήκη, την καρέκλα ή το τραπέζι στο οποίο ακουμπάτε προσωπικά σας αντικείμενα). 

Προσθέστε: έναν καθρέπτη, έναν πάγκο, ένα έργο τέχνης, ένα έπιπλο με «κρυμμένο» αποθηκευτικό χώρο. 

2) Στο σαλόνι: 

Απομακρύνετε: όλα τα «μπιμπελό» -τα περιττά διακοσμητικά που απλά κάνουν τον χώρο να δείχνει φορτωμένος και σχεδόν ακατάστατος. 

Προσθέστε: Statement pieces -διακοσμητικά αξεσουάρ που έχουν μίνιμαλ χαρακτήρα και άποψη. Για παράδειγμα, στο cofffe table αρκεί ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια. Ή ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. 

 

 

3) Στην κρεβατοκάμαρα 

Απομακρύνετε: τα παλιά (σετ) κομοδίνα και τις συρταριέρες που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες. 

Προσθέστε: ράφια (σε αυτό το άρθρο σας είχαμε μιλήσει για το «τέλος του κομοδίνου» όπως το θυμάστε), έπιπλα με κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους, statement φωτιστικά. 

4) Στο μπάνιο: 

Απομακρύνετε: το μικρό χαλάκι που έχει διακοσμητικό χαρακτήρα περασμένων δεκαετιών. 

Προσθέστε ένα statement χαλί που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πατώματος (σσ ή αφήστε το πάτωμα «γυμνό), ένα ψάθινο καλάθι, έναν στρογγυλό καθρέπτη.