Κι εκεί που νομίζεις ότι το Παρίσι δεν θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφο, έρχεται το Huawei P30 και το κάνει εξωπραγματικό | 0 bovary.gr
Κι εκεί που νομίζεις ότι το Παρίσι δεν θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφο, έρχεται το Huawei P30 και το κάνει εξωπραγματικό | 0 bovary.gr
HUAWEI P30 PRO

Κι εκεί που νομίζεις ότι το Παρίσι δεν θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφο, έρχεται το Huawei P30 και το κάνει εξωπραγματικό


Ο ψυχρός ακόμα αέρας που φυσάει στο Παρίσι κάνει τα νερά του Σηκουάνα να ανασηκώνονται δημιουργώντας χιλιάδες μικρά κυματάκια.

Οι καλλιτέχνες στο πλάι του ποταμού, έχουν στήσει τα καβαλέτα και ρίχνοντας δύο φίνα γαλλικά, παροτρύνουν κάθε περαστικό να ποζάρει. Λίγο πριν ξεκινήσει το κυνήγι της τέλειας φωτογραφίας, βγάζω από την τσέπη της τσάντας μου το νέο Huawei P30 Pro. Το ολοκαίνουργιο κινητό που λάνσαρε ο κινεζικός κολοσσός Huawei, στις 26 Μαρτίου, στη γαλλική πρωτεύουσα. 

Πιο εκλεπτυσμένο, πιο θηλυκό, σε Breathing Crystal χρώμα, το νέο Huawei P30 Pro αναμφίβολα ξαναγράφει τους κανόνες της φωτογραφίας. Στάση στο cafe De Flore για έναν ζεστό καπουτσίνο και το διάσημο Croque Madame. Μαζί και η απαραίτητη φωτογραφία που θα ανέβει στο Instagram. Ο πανίσχυρος ευρυγώνιος φακός καταφέρνει να χωρέσει όλο το αγαπημένο μαγαζί σε μια μόνο εικόνα, ενώ τα ζωντανά χρώματα μαγνητίζουν ακόμη και το πιο έμπειρο μάτι. 

Δεύτερη στάση το πιο εμβληματικό μνημείο της Γαλλίας. Ο πύργος του Άιφελ. 324 μέτρα σφυρήλατου σιδήρου, ορατά από όλη την πόλη. Τον πύργο έχτισε ο αρχιτέκτονας Γκούσταβ Άιφελ (γνωστός για τις επαναστατικές του ιδέες) για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889, η οποία πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. 

Στρέφω πάνω στον πύργο το Huawei P30 Pro και κάνω zoom. Με τον φακό 8MP HUAWEI SuperZoom (ζουμάρει 5 φορές οπτικά, 10 φορές υβριδικά και 50 φορές ψηφιακά), κάθε λεπτομέρεια καταγράφεται με απόλυτη ευκρίνεια στην οθόνη του κινητού.

 

 

Είναι απίστευτο πόσο κοντά μπορεί να φέρει κάτι που είναι τόσο μακριά. 


Όλες μαζί οι κάμερες του Huawei P30 Pro, είναι ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο για το άλμπουμ σου. Και αναρωτιέσαι. Πώς ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα μιας ακριβής επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής; 

Η Παναγία των Παρισίων, ή Notre Dame, ακολουθεί στη λίστα με τα αξιοθέατα που θέλω να φωτογραφίσω. Η μέρα υπέροχη. Λίγα σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό είναι το καλύτερο φόντο όταν παίρνω θέση μπροστά από τον μεγαλειώδη καθεδρικό ναό. Κάθε λεπτομέρεια, έρχεται κοντά και απαθανατίζεται. Τα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα βιτρό, είναι λίγα μόνο από τα σημεία που προσέξαμε. Ο υπερευρυγώνιος φακός μου δίνει τη δυνατότητα (ξανά) να φωτογραφήσω τον ναό όπως ακριβώς θέλω να τον βλέπω. 

Prochain arrêt (επόμενη στάση) το Palais Royal και οι ολάνθιστοι κήποι του. Τα ζωντανά χρώματα της μοβ τουλίπας εντυπωσιάζουν έναν Γάλλο τουρίστα δίπλα μου που με ρωτάει πώς καταφέρνω να βγάζω τόσο ωραίες φωτογραφίες. Σε όλο τον κήπο υπάρχουν παγκάκια. Οι Γάλλοι κάθονται κάτω από τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου. Άλλοι κοιμούνται, άλλοι τρώνε μια μπαγκέτα με έξτρα βούτυρο, ενώ κάποιοι έφηβοι μαθητές πιο δίπλα είναι μαζεμένοι σε κύκλο και ρουφάνε κάθε λέξη του καθηγητή που τους κάνει μάθημα. Τραβάω ένα Time Lapse με το Huawei P30, το οποίο τώρα έχει γίνει ένα με το χέρι μου. Τέλειο βίντεο, απίθανα χρώματα.

Τελευταία στάση στο μικρό μου city trip, η Μονμάρτη. Βάζω τη διεύθυνση στο νέο Huawei P30 Pro και τον τρόπο με τον οποίο θέλω να μετακινηθώ. Φτάνω σε 20 λεπτά με το μετρό. Ρομαντική, γραφική, ένας από τους πιο υψηλούς λόφους της πόλης. Αν και το βράδυ έχει ήδη σκεπάσει την πόλη, το νέο Huawei P30 Pro, με τον αισθητήρα της κύριας κάμερας των 40MP, HUAWEI SuperSpectrum που προσλαμβάνει 40% περισσότερο φως δεν έχει σημασία αν φωτογραφίζω ή βιντεοσκοπώ μέρα ή νύχτα. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα φωτεινό και καθαρό. 

Αυτή ήταν μια μικρή μόνο γεύση από το Παρίσι και το Huawei P30 Pro. Οι δυνατότητες του νέου κινητού, όπως και τα αξιοθέατα της γαλλικής πόλης είναι ανεξάντλητα. Προσωπικά τα ερωτεύτηκα και τα δύο.