ΙΚΕΑ
ΙΚΕΑ
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Ηome essentials -Τα έπιπλα που πρέπει να έχεις αποκτήσει μέχρι τα 40


Σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, οι επιθυμίες, οι στόχοι και οι επιδιώξεις αλλάζουν.

 Αν κάτι παραμένει σταθερό μέσα στα χρόνια, είναι η ανάγκη μας για ένα προσωπικό καταφύγιο που θα μας προσφέρει ασφάλεια, ηρεμία, σιγουριά, αυτοπεποίθηση.

Ενα σπίτι στα μέτρα μας: που θα στεγάσει όνειρα και στιγμές που θα μας ακολουθούν για μια ζωή. Καθώς ο χρόνος περνά, με τον ίδιο τρόπο που πειραματιζόμαστε με το στιλ μας, πειραματιζόμαστε και με την διακόσμηση του σπιτιού μας.

Κατά κοινή ομολογία, στα 20 και στα 30, προσπαθούμε να προσδιορίσουμε με σαφήνεια την «ταυτότητά» μας, τις προτιμήσεις μας, τον τρόπο ζωής που μας προσφέρει ευχαρίστηση.

Εχουν μεσολαβήσει πολλά «διερευνητικά» βήματα μέχρι να φτάσουμε εκεί που η αυτοπεποίθηση και η πληρότητα βρίσκονται στο ζενίθ τους.

Στα 40 μας χρόνια, -όπως διαπιστώνουν οι interior designers που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι σε κάθε δεκαετία της ζωής τους-  οι ανάγκες στο σπίτι συγκεκριμενοποιούνται και προσδιορίζονται με σαφήνεια.

Σε ποια έπιπλα (και διακοσμητικά αξεσουάρ) θα πρέπει να έχει επενδύσει κάποιος μέχρι τα 40 του χρόνια, ώστε να δημιουργήσει έναν χώρο άνετο, με στιλ και ποιότητα;

1) Tα κλινοσκεπάσματα: Επενδύστε στην ποιότητα των υφασμάτων που ντύνουν το προσωπικό σας «ησυχαστήριο», την κρεβατοκάμαρά σας. 

 

 

2) Η τραπεζαρία: Η γωνιά του σπιτιού που ενώνει τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας, δίνει ποιότητα στα γεύματα που απολαμβάνουμε και αναβαθμίζει τον χώρο. Ο τρόπος που διακοσμούμε την τραπεζαρία αποκαλύπτει πολλά για την αισθητική μας. 

 

 

3) Ο καναπές: Το έπιπλο στο οποίο αξίζει να επενδύσουμε στο καθιστικό. Θα μας ακολουθεί για χρόνια, οπότε είναι ωραίο να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον «χαρακτήρα» του. 

 

4) Η συρταριέρα: Εκεί που κάθε γυναίκα φυλά τους στιλιστικούς της θησαυρούς: αγαπημένα της ρούχα και αξεσουάρ. Το έπιπλο που αναβαθμίζει τον χώρο. 

 

 

5) Το φωτιστικό: Το αξεσουάρ που μεταμορφώνει τον χώρο και αναβαθμίζει την διακόσμησή του. Επενδύστε σε ένα καλό φωτιστικό και δημιουργήστε ένα ποιοτικό περιβάλλον, σε κάθε δωμάτιο. 

 

6) Ένα έργο τέχνης: Δίνει χαρακτήρα στο χώρο, εκφράζει άποψη, ένα κομμάτι του attitude μας και της προσωπικότητάς μας. Η μικρή λεπτομέρεια που εγγυάται μεγάλη διαφορά.