Shutterstock
Shutterstock
03|05|2019 13:02
SHARE
ELECTROLUX

Φρεσκοπλυμένα, πεντακάθαρα ρούχα χωρίς άπλωμα στο μπαλκόνι -Κράτα τις αλλεργίες έξω από το σπίτι


Λένε ότι το μυστικό για να δείχνεις πάντα στιλάτη είναι ένα όχι απαραιτήτως ακριβό, αλλά οπωσδήποτε καθαρό, φροντισμένο ρούχο. Και πάνω απ’ όλα στα μέτρα σου.

Δεν είμαστε φανατικές της μόδας, έχουμε όμως όλες το δικό μας προσωπικό στιλ. Και αυτό το στιλ το χτίζουμε κάθε εποχή με τη γκαρνταρόμπα μας. Η άνοιξη (εντάξει, έχετε δίκιο, ακόμη την βλέπουμε να έρχεται) μάς έχει βάλει σε πιο αέρινο mood και τα πρώτα καλοκαιρινά κομμάτια έχουν κατέβει από τις ντουλάπες. Βασικό χαρακτηριστικό της εποχής που διανύουμε είναι οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Μία ζέστη, μία κρύο, μία βροχή, μια αέρας. Κάτι που σημαίνει ότι το Layering -πολλά ελαφριά κομμάτια, το ένα πάνω από το άλλο- είναι ο καλύτερός μας φίλος. Όπως επίσης το απορρυπαντικό και το πλυντήριο αφού τα πολλά κομμάτια γεμίζουν εύκολα τον κάδο.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Για να τα προλάβεις όλα, ξυπνάς νωρίτερα το πρωί και βάζεις πλυντήριο. Περιμένεις να τελειώσει και είσαι alert για να απλώσεις. Μόλις ολοκληρώσει, παίρνεις το καλάθι, ανοίγεις τον κάδο, τον αδειάζεις, γεμίζεις το καλάθι. Ανοίγεις τη μπαλκονόπορτα, καθαρίζεις την απλώστρα -κρατώντας πάντα το καλάθι- και ξεκινάς να απλώνεις. Αφού όλα πάνε καλά και η διαδικασία -πιάνεις το ρούχο, τινάζεις, απλώνεις, βάζεις μανταλάκια- λάβει τέλος, κλείνεις τη μπαλκονόπορτα και κάνεις μια δέηση να μην φυσήξει πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάνεις ένα βιαστικό ντους, και φεύγεις για το γραφείο. 

Αν είσαι τυχερή, επιστρέφοντας στο σπίτι θα βρεις την απλώστρα αλώβητη από τον αέρα. Τα ρούχα ωστόσο, δεν θα είναι στην κατάσταση που θα ήθελες. Η ανοιξιάτικη γύρη που σκεπάζει κάθε εκατοστό του μπαλκονιού σου κάθεται πάνω στα μεταξωτά πουκάμισα που -νόμιζες πως- μόλις έπλυνες. Η αλλεργία επιστρέφει. Το πλυντήριο ξανανοίγει και υποδέχεται για δεύτερη φορά τα φρεσκοπλυμένα (αλλά όχι καθαρά) ρούχα. Ο χρόνος χάθηκε και τα έξοδα διπλασιάστηκαν. 

Θέλοντας να προστατεύσω τα ρούχα και να ξενοιάσω μια και καλή από την χρονοβόρα-ψυχοφθόρα διαδικασία του πλυντηρίου, του απλώματος και της αναμονής του στεγνώματος στο μπαλκόνι, αποφάσισα να επενδύσω σε ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο. Και φυσικά πήρα το κορυφαίο στην κατηγορία του. Το EW9W161B της Electrolux

Το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Electrolux κυριολεκτικά μού άλλαξε την καθημερινότητα. Δεν περιμένω, Δεν απλώνω, Δεν αγχώνομαι και είμαι πάντα «στην τρίχα». Με φρεσκοπλυμένα, αφράτα ρούχα, χωρίς πολλές ζάρες, που μοσχομυρίζουν καθαριότητα.
Έχω πρόγραμμα 180 λεπτών χωρίς διακοπή για πλύση και στέγνωμα των ρούχων με τη μία. Και μαντέψτε! Το πρόγραμμα SteamCare τα επαναφέρει με ατμό, μειώνοντας το τσαλάκωμα. Αν πάλι θέλω να φρεσκάρω απλά τα ρούχα μου (και ποιος δεν θέλει μετά από ένα πάρτι;) κάνω χρήση του FreshScent, που συνδυάζει άρωμα με απαλό ατμό για να φρεσκάρει τα υφάσματα μεταξύ των πλύσεων.

Συμπεριφέρεται με αγάπη στα ευαίσθητα, τα μάλλινα και τα μεταξωτά, διατηρώντας τα σαν καινούργια καθώς το σύστημα DelicateCare ρυθμίζει τη θερμοκρασία και την κίνηση στο ύφασμα για την τέλεια φροντίδα. Έτσι η ποιότητα των ρούχων διατηρείται ακέραιη. Πουκάμισα, μπλούζες και παντελόνια βγαίνουν από τον κάδο μοσχομυριστά, πεντακάθαρα, δίχως ίχνος σκόνης ή γύρης. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τα μωρουδιακά του μπέμπη που μέχρι τώρα άπλωνα έξω. 

Πλέον κανείς δεν βήχει μες στο σπίτι. Κλείνοντας την πόρτα, κλείσαμε απ' έξω τις αλλεργίες της άνοιξης. Φροντίζοντας τα ρούχα μας με το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Electrolux, φροντίζουμε κι εμάς τους ίδιους. 

Για εμένα που ο χρόνος είναι περιορισμένος, το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Electrolux, έχει γίνει ο καλύτερός μου φίλος. Με τη λειτουργία TimeManager, έχω τα ρούχα μου έτοιμα όταν το θελήσω αφού μου δίνει τη δυνατότητα να καθορίσω ακριβώς πόσο θα διαρκέσει η πλύση και το στέγνωμα. Με αυτήν την επιλογή μειώνω τη διάρκεια του προγράμματος ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου και το βαθμό λερώματος των ρούχων. 

Τα ρούχα μου είναι σαν καινούργια, απαλλαγμένα από σκόνη και γύρη, στεγνώνουν όταν το θελήσω εγώ και όχι ο καιρός και η υγρασία, μυρίζουν καθαριότητα, και είναι έτοιμα μέχρι να κάνω μανικιούρ. Η απλώστρα έφυγε για τον κάδο ανακύκλωσης. Όπως και τα μανταλάκια. Κι εγώ δεν χορταίνω να βάζω τα ρούχα, τα σεντόνια, τις πετσέτες, ακόμη και τα παπλώματα, στον κάδο των 10 κιλών και με το πάτημα ενός κουμπιού να είναι όλα καθαρά και στεγνά. 

Με το πλυντήριο-στεγνωτήριο της Electrolux, δεν αγοράζεις απλά μια συσκευή που πλένει, φροντίζει και στεγνώνει τα ρούχα σου. Aγοράζεις πολύτιμο, ελεύθερο χρόνο, για να κάνεις πράγματα που έχουν σημασία για εσένα.