IKEA
IKEA
ΜΙΝΙΜΑΛ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα μοναδικά αξεσουάρ που χρειάζεσαι για μίνιμαλ διακόσμηση στο σπίτι σύμφωνα με interior designer


Ιδανικό σπίτι είναι αυτό που καλύπτει τις ανάγκες μας, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες μας, που κάνει την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη.

Για άλλους ιδανικό σπίτι θα πει «πολλά τετραγωνικά, ακριβά έπιπλα, ανέσεις, εντυπωσιακά διακοσμητικά», για άλλους, «ηρεμία, τάξη, ησυχία, λεπτή και απέριττη αισθητική».

Εμείς θα εστιάσουμε στην δεύτερη κατηγορία: η μίνιμαλ διακόσμηση δημιουργεί έναν χώρο στον οποίο πρωταγωνιστούν η ισορροπία, οι καθαρές γραμμές, οι προσεγμένες λεπτομέρειες. Εδω, το Less is more είναι η φιλοσοφία που διέπει την διακόσμηση κάθε χώρου.

Η μίνιμαλ διακόσμηση δεν είναι απαραίτητα απρόσωπη και ουδέτερη. Απλά αποφεύγει τον θόρυβο και οτιδήποτε περιττό. Ελάχιστα είναι τα διακοσμητικά αξεσουάρ που χρειάζεται στην πραγματικότητα ένα σπίτι: αυτά που συνθέτουν μια δυναμική εικόνα, που έχουν διακριτική παρουσία, που συμβάλλουν στην δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας, που έχουν χαρακτήρα.

Μια interior designer, η Abby Pendergrast παραθέτει στο Zoe Report τα 5 διακοσμητικά αξεσουάρ (και έπιπλα) που χρειάζεται ένα σπίτι που θέλει να ακολουθήσει τον μίνιμαλ δρόμο.

1) Φυτό εσωτερικού χώρου: Το άγγιγμα της φύσης ζεσταίνει τον χώρο με τον πιο elegant και διακριτικό τρόπο. Καθαρή ατμόσφαιρα, ηρεμία και χρώμα με τον πιο φυσικό τρόπο. Mε ένα φυτό. 

 

2) Βιβλία για το coffee table: Αν θέλετε να διακοσμήσετε το τραπέζι του καθιστικού, ένα βιβλίο για τη μόδα, την τέχνη ή την αρχιτεκτονική, είναι το μοναδικό διακοσμητικό που μπορεί να χαρίσει σοφιστικέ στιλ. Σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο. 

 

 

3) Aποθηκευτικοί χώροι με στιλ: Aποθηκεύστε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε έπιπλα (ή αξεσουάρ), με στιλ!

Mια συρταριέρα 

 

Kαλάθια

 

4) Statement καρέκλα: Μια καρέκλα (ή πολυθρόνα) σε έντονο χρώμα και σχήμα, δεν μπορεί να λείπει από ένα σπίτι με δυναμικό διακοσμητικό χαρακτήρα. Μια statement καρέκλα είναι το έπιπλο που χαρίζει πόντους στιλ σε καθιστικό, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία. 

 

 

5) Η τέχνη στον τοίχο: Μίνιμαλ διακόσμηση δεν σημαίνει απουσία χρώματος. Μέσω της τέχνης, μπορείτε να δώσετε χρώμα σε κάθε δωμάτιο (συγκεκριμένα στους τοίχους του). Wall art για cool ατμόσφαιρα.