d.Mod
d.Mod
13|05|2019 13:13
SHARE
D. MOD

D.Mod: Τα ελληνικά έπιπλα που προκαλούν αίσθηση και ακούγονται σε όλη τη χώρα


Πόσες φορές πηγαίνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο σπίτι δεν έχετε διαπιστώσει ότι έχετε ακριβώς το ίδιο τραπέζι με τους φίλους σας; 

Ή, πόσες φορές έχετε αναγκαστεί να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία για να αποκτήσετε ένα έπιπλο που να διαφέρει από όσα κυκλοφορούν στην αγορά; 

Αυτά τα ερωτήματα φαίνεται ότι απασχολούσαν έναν δημιουργικό καλλιτέχνη, τον Γκάυ Στεφάνου, κι αποφάσισε να δημιουργήσει μια καθαρά ελληνική εταιρεία την D.Mod, που κατασκευάζει έπιπλα, φωτιστικά και αντικείμενα custom αισθητικής και modular φιλοσοφίας. 

Άλλωστε, αυτό ακριβώς σημαίνει και το όνομά της: «Design modules» δηλαδή έπιπλα που προσαρμόζονται στα μέτρα σας. 

«Η ιδέα προέκυψε από μια ανάγκη: την κατασκευή όμορφων αντικειμένων, που, όμως, δεν έχουν μεγάλο κόστος. Μαζί με τον Μιχάλη Φραγκή, ο οποίος είναι οικονομολόγος, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, φτιάχνοντας μια εταιρεία, που κάνει ακριβώς αυτό: δηλαδή έπιπλα και φωτιστικά άρτιας κατασκευής κι αισθητικής,που είναι προσιτά σε όλους», μου εξηγεί ο Γκάυ. 

dmod.gr/shop/
dmod.gr/shop/

Ο ίδιος ασχολείται με τις κατασκευές από μικρός -μας εξομολογείται, μάλιστα, πως θυμάται στο παιδικό του δωμάτιο να σπάει και να επανασυναρμολογεί τα παιχνίδια των φίλων του φτιάχνοντας πάντα κάτι καινούργιο.

Αργότερα, πέρασε στον χώρο του θεάτρου, όπου δραστηριοποιήθηκε ως σκηνογράφος και κατασκευαστής- μάλιστα τα σκηνικά του φημίζονται για τον λειτουργικό χαρακτήρα τους.

dmod.gr/shop/
dmod.gr/shop/

«Στη σκηνογραφία, με γοητεύει πάντα να συμβαίνουν πολλά από το λίγο», λέει ο Γκάυ και πάνω σε αυτή τη λογική στηρίζεται η σχεδιαστική φιλοσοφία της D.Mod. 

Το στοίχημα αποδείχτηκε τεράστιο, το εγχείρημα μεγάλωσε απότομα, γνώρισε μεγάλη αποδοχή κι έτσι, σήμερα, η εταιρεία έχει μια δημιουργική ομάδα δέκα ατόμων που κατασκευάζουν σε φρενήρεις ρυθμούς έπιπλα, φωτιστικά και μικροαντικείμενα.

«Industrial οικεία», χαρακτηρίζει γελώντας την σχεδιαστική γραμμή του D. Mod ο Γκάυ.

«Για μενα οικείος είναι ένας χώρος, όταν ανυπομονείς να επιστρέψεις σε αυτόν, που καταπραΰνει τις αισθήσεις σου. Οπότε στόχος μας είναι να κατασκευάζουμε  έπιπλα  και αντικείμενα που συντελούν σε αυτό, ενώ, ταυτόχρονα εξυπηρετούν και λειτουργικές ανάγκες. Δουλεύουμε πολύ με το σίδερο, το ξύλο και το τσιμέντο, αλλά δεν χάνουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με νέα υλικά. Πολύ σπάνια θα με δεις με χαρτί και μολύβι. Πάντα ένιωθα ότι τα εργαλεία είναι προέκταση των  χεριών μου. Γι’ αυτό η διαδικασία μου είναι κατευθείαν αποτύπωση πάνω στο υλικό»,  συνεχίζει ο Γκάυ.

dmod.gr/shop/
dmod.gr/shop/

Στον χώρο τους, στην Καλλιθέα ( Αριστοτέλους 23) πολύ κοντά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μπορείτε να δείτε τις κατασκευές τους, αλλά και να  κάνετε τη δική σας παραγγελία.

«Εμείς δημιουργούμε modular κατασκευές, που μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ιδιαίτερη γωνιά. Πολλοί αρχιτέκτονες που συνεργάζονται μαζί μας ή πελάτες μάς παραγγέλνουν έπιπλα για συγκεκριμένα σημεία του χώρους τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτή η αμφίδρομη σχέση με τον κόσμο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μας δοκιμάζει σε όσα νομίζουμε ότι ξέρουμε και μας ανανεώνει. Μάλιστα οι πελάτες μας μπορούν να έρθουν στα εργαστήρια μας και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής, αν το θέλουν. Κυρίως μας αφορά να φτιάχνουμε ωραία πράγματα για ωραίους ανθρώπους μες τους οποίους έχουμε κοινή αντίληψη περί ποιότητας και αισθητικής», συνεχίζει ο Γκάυ.

dmod.gr/shop/
dmod.gr/shop/

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το εκθετήριο της d.Mod, παράλληλα, λειτουργεί και ως χώρος τέχνης.

Εδώ διοργανώνονται εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων και δίσκων και πολλά άλλα.  

 Αριστοτέλους 23, Καλλιθέα. https://dmod.gr/shop/

TAGS