IKEA
IKEA
07|09|2019 14:00
SHARE
SALTY PATINE

Πατίνα της αλμύρας: Το διακοσμητικό trend που κάνει επέλαση στο φθινοπωρινό σπίτι


Πόσο βαρετό θα ήταν το σπίτι μας χωρίς λίγη ανανέωση. Μπορεί οι τάσεις στα σπίτια να μην είναι όπως αυτές στα ρούχα που αλλάζουν κάθε 6 μήνες, ωστόσο όταν τις βλέπουμε να έρχονται -για να μείνουν- ανυπομονούμε.

Νέα σεζόν, νέα ξεκινήματα. Ο Σεπτέμβρης υπήρξε πάντοτε το μεγάλο θύμα της παιδικής μας ηλικίας. Σε αυτόν έτυχε να έχει βάρδια όταν ξεκινούσαμε σχολείο μετά τις διακοπές, αυτός είναι που γυρνάει εφιαλτικά στο μυαλό μας λίγο πριν τελειώσει ο Αύγουστος. 
Αν όμως το σκεφτούμε καλύτερα, ο Σεπτέμβρης, είναι ένας υπέροχος μήνας. Φέρνει την πρώτη φθινοπωρινή δροσιά και πολλή έμπνευση για νέα ξεκινήματα. 

Σεπτέμβρης και σπίτι ήταν πάντα ένας υπέροχος συνδυασμός, αφού αυτή είναι η εποχή που δεν βλέπεις την ώρα να κάνεις μικρές και μεγάλες αλλαγές στο σπίτι. Είτε «σηκώσεις» τα ΙΚΕΑ, είτε περιοριστείς σε απλά μικρά διακοσμητικά, είναι σίγουρο ότι το σπίτι σου θα κάνει lifting. 

Ο φετινός Σεπτέμβριος φέρνει αέρα ανανέωσης στο σπίτι με διάφορες deco τάσεις, μία από τις οποίες είναι και η πατίνα στα έπιπλα. Και δη αυτή που οφείλεται στον ήλιο και το αλάτι. Με τον όρο πατίνα εννοούμε την παλαίωση ενός επίπλου.

Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε τη φύση να κάνει αυτή τη δουλειά γιατί θα χρειαζόταν χρόνια, ωστόσο μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια ειδικών ώστε να παλαιώσουμε τα έπιπλά μας για να δώσουν αυτό το φινετσάτο ρουστίκ που προκαλεί η αλμύρα. 

Συρταριέρα