DIY DECORATION

5 εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια για να φτιάξεις μόνη σου


Γιορτές σημαίνουν έμπνευση, χαμόγελο, δημιουργικότητα, ευκαιρία διαφυγής από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θέλοντας να αλλάξει η διάθεσή μας και να γευτούμε λίγη από την μαγεία και τη λάμψη των ημερών, μπαίνουμε σε διαδικασία να διαμορφώσουμε το σπίτι μας κατάλληλα με διακοσμητικά στοιχεία που είτε αγοράζουμε, είτε προμηθευόμαστε από την αγορά. Μπορεί να μην χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα αν έχουν την διάθεση να δημιουργήσουμε.

Το να δημιουργείς κάτι μόνος σου έχει διπλή χαρά: για το αποτέλεσμά του αλλά και για την – πολύ δημιουργική- διαδικασία του. Το σαλόνι, η κουζίνα, η τραπεζαρία γίνονται τα μικρά μας «εργαστήρια».

Κορδέλες, πέρλες, γιρλάντες, λαμπιόνια, φιόγκοι γίνονται τα «σύνεργα» για το μικρό – δικό σου- χριστουγεννιάτικο έργο τέχνης. Πριν μπεις σε διαδικασία να στολίσεις το σπίτι σου ή το γραφείο σου με στολίδια που θα βρεις στην αγορά, ανασκουμπώσου και δημιούργησε εσύ, με τον δικό σου τρόπο, όμορφα στολίδια που θα έχουν την υπογραφή σου.
 

1) Στολίδι με ένα βάζο:

Mπορείς να αξιοποιήσεις ένα άδειο βάζο, κάνοντας το εσωτερικό του χιονισμένο τοπίο. Η βάση της δημιουργίας είναι το αλάτι (για το εφέ του χιονιού) και μέσα τοποθετούμε ένα μικρό δέντρο και έναν μικρό χιονάνθρωπο.

 

2) Μπάλες γεμάτες γκλίτερ:

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μεγάλες γυάλινες μπάλες στις οποίες θα προσθέσεις λεπτομέρειες με γκλίτερ. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Αν δεν θέλεις να τις στολίσεις στο δέντρο, μπορείς να τις κρεμάσεις σε κάποια άλλη γωνιά του σπιτιού.

 

3) Μικρά στεφανάκια

Μπορείτε να ντύσετε μια στρογγυλή, μεταλλική βάση με κορδέλα ή σκοινί, σχηματίζοντας μικρά χριστουγεννιάτικα στεφανάκια, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στο δέντρο.

 

4) Χιονισμένο βάζο:

Με ένα βάζο που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Με τη χρήση κόλλας και αλατιού μπορείτε το βάζο θα δείξει χιονισμένο. Ένα σκοινί και ένα μικρό χριστουγεννιάτικο λουλούδι θα ολοκληρώσει το αποτέλεσμα.

 

5) Χριστουγεννιάτικη λάμπα: Μια παλιά λάμπα μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε μικρό στολίδι, με ελάχιστο κόστος. Απλά τοποθετώντας μέσα της πχ. Ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δεντράκι.