shutterstock
shutterstock
HOPE TIPS & IDEAS

Πώς οργανώνουν διάσημοι σεφ το ψυγείο τους –Εντυπωσιακές φωτογραφίες


Για πολλούς το ψυγείο λειτουργεί ως ένας αποθηκευτικός χώρος για τα τρόφιμα. Μέσα σε αυτό και χάρη στη σωστή του θερμοκρασία, οτιδήποτε καταναλώνετε διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα αναλλοίωτο και σίγουρα η δημιουργία αυτής της οικιακής συσκευής ήταν κάτι πολύ χρήσιμο για την ανθρωπότητα.

Την ίδια άποψη έχουν και οι σεφ, που είτε βρίσκονται στο εργασιακό τους περιβάλλον είτε στο σπίτι τους, απολαμβάνουν σίγουρα να μαγειρεύουν τις συνταγές τους με φρέσκα προϊόντα, σαν να βγήκαν μόλις από τον κήπο.

Μάλιστα, το ψυγείο για αυτούς αποτελεί κάτι περισσότερο από οικιακή συσκευή. Είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος, που αντικατοπτρίζει την καθημερινότητα τους και πιο συγκεκριμένα, τις διατροφικές τους συνήθειες ή ατασθαλίες, τα προϊόντα που αγοράζουν για την οικογένεια τους, αλλά και τον τρόπο που τον χρησιμοποιούν για να αποθηκεύσουν υλικά.

  • Στο ψυγείο του Akrame Banallal, σεφ που έχει εστιατόριο στο Παρίσι και δύο αστέρια Michelin, θα βρείτε αφθονία από κεσεδάκια γιαουρτιού, επιδόρπια κρεμ καραμελέ, πίκλες, φράουλες και σοκολατούχο γάλα.
businessinsider.com
businessinsider.com
  • Ο Magnus Nilsson που είναι ο head chef του εστιατορίου Fäviken, στη Σουηδία, έχει ένα ψυγείο γεμάτο από βραστά λαχανικά σε βάζα.
businessinsider.com
businessinsider.com
  • Το ψυγείο της Hélène Darroze μαρτυράει τις γαλλικές ρίζες της, αφού μέσα σε αυτό θα βρει κανείς σαμπάνια, φουά γκρα και παλαιωμένο τυρί.
businessinsider.com
businessinsider.com
  • Ο Γερμανός σεφ Sven Elverfeld φαίνεται πως αγαπάει ιδιαίτερα την Ελλάδα, αφού μέσα στο ψυγείο του θα βρει κανείς φέτα αλλά και το γνωστό τζατζίκι, ενώ το πάνω ράφι είναι «ρεσερβέ» για τις μαρμελάδες της μητέρας του.
businessinsider.com
businessinsider.com
  • Ο Ιταλός Massimo Bottura έχει στο ψυγείο του παρμεζάνα, τοματίνια, προσούτο, μαρμελάδες και ανθρακούχο νερό.
businessinsider.com
businessinsider.com
  • Ο Andoni Luis Aduriz από τη Γαλλία μαγειρεύει καθημερινά για τη γυναίκα του και το γιο του. Το ψυγείο του είναι γεμάτο καθημερινά με θαλασσινά και ψάρια, όπως αντζούγιες, αλλά και εποχιακά φρέσκα προϊόντα, όπως πιπεριές και τομάτες.