ΚΟΜΨΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βελούδο, η απόλυτη τάση και στη διακόσμηση -9 τρόποι να το βάλεις στο σπίτι χωρίς να το βαρύνεις


Το βελούδο είναι vintage. Είναι επίσης αριστοκρατικό και κομψό. Χαρίζει μια αίσθηση πολυτέλειας ως ύφασμα, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν κοστίζει πανάκριβα, ενώ η απαλή του υφή το καθιστά ιδανικό και «ζεστό» για το χειμώνα.

Είναι το στοιχείο εκείνο, που, όταν εντάσσεται σε ένα χώρο, μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα ενός νεοκλασικού σαν κι εκείνα των κινηματογραφικών ταινιών ή να ταξιδέψει το νου σε αρχοντικά σπίτια του παρελθόντος, όπως αυτά που άλλοτε ήταν ιδιοκτησία παππούδων και γιαγιάδων σας.

Ενα και μόνο αξεσουάρ ή έπιπλο με βελούδινες λεπτομέρειες είναι δυνατό να μεταμορφώσει το χώρο, χωρίς να δείχνει κραυγαλέο ή υπερβολικό, παρά το επιβλητικό του χαρακτήρα τους.

Στην αγορά οι επιλογές στα χρώματα ποικίλουν, αφού αυτή η εμμονή στη διακόσμηση, έχει ξεπεράσει τα κλασικά χρώματα του παρελθόντος που το έκαναν να μοιάζει πολύ πιο «βαρύ» και πλέον η γκάμα εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες της μίνιμαλ, όσο και της μοντέρνας αισθητικής.

Βελούδινος καναπές

Διακοσμήστε το βελούδινο καναπέ σας με μια faux fur ή ένα γούνινο κάλυμμα και δώστε του ένα touch πολυτέλειας.

Κεφαλάρι
Το ξέρατε ότι μπορείτε να βάλετε τη δική σας πινελιά στο υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας το κεφαλάρι της επιλογής σας; Ξεχάστε το ξύλο και βάλτε το βελούδο πίσω από το κεφάλι σας, γιατί σε αυτήν τη περίπτωση κερδίζει στο ντιζάιν.

Πάπλωμα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε όνειρα γλυκά από ένα βελούδινο πάπλωμα ή κουβέρτα σε ένα σοφιστικέ υπνοδωμάτιο. Για μια κόζι ατμόσφαιρα που θα σας χαλαρώσει με το που εισέλθετε σε αυτό, επιλέξτε το ρομαντικό candy χρώμα.

Μαξιλάρια

H χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σας ή και το σαλόνι σας μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη μικρών διακοσμητικών μαξιλαριών τα οποία αν δεν διαθέτετε, μπορείτε να τα αποκτήσετε, αλλάζοντας μόνο τις μαξιλαροθήκες σας.  

Βοηθητικές καρέκλες, πουφ και σκαμπό

Ένα μικρό βελούδινο touch μπορεί να προσθέσει πολυτέλεια και στιλ στη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου του σπιτιού σας, από το παιδικό υπνοδωμάτιο, μέχρι την προσωπική γωνιά που έχετε διαμορφώσει για το μακιγιάζ και το χτένισμα σας. Αγοράστε ένα βελούδινο πουφ ή ένα σκαμπό που είναι άκρως θηλυκό!

Κουρτίνες

Οι βελούδινες κουρτίνες μπορεί να κρατούν μακριά το φως του ήλιου εξαιτίας του πάχους του υφάσματος, ωστόσο, φοριούνται πολύ το χειμώνα, μιας και χαρίζουν την απαραίτητη ζεστασιά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε τη βελούδινη κουρτίνα ως το statement στοιχείο και ειδικά αν ο χώρος σας είναι πιο ουδέτερος και μίνιμαλ.

Πολυθρόνες

Δημιουργήστε μια σικ και άνετη γωνιά στο σαλόνι σας επενδύοντας σε μια βελούδινη πολυθρόνα, που είναι αρχοντική και σίγουρα θα κλέψει την παράσταση, ακόμα κι αν πολλοί από τους καλεσμένους σας διστάσουν να καθίσουν σε αυτήν, για να μην τη χαλάσουν!

Παγκάκι

Διαβάζοντας το μικρό αυτό τίτλο θα απορήσετε πιθανότατα για το ρόλο που μπορεί να έχει ένα παγκάκι στο σπίτι σας, όμως αυτή η έλεγαντ εκδοχή του με βελούδινο κάθισμα, μπορεί να «ντύσει» το διάδρομο της εισόδου του σπιτιού.

Καρέκλες τραπεζαρίας

Αλλάξτε ολοκληρωτικά την τραπεζαρία σας και κάντε την να μοιάζει με μια πανάκριβη επένδυση, «ντύνοντας» τις καρέκλες της με βελούδινο ύφασμα, που θα κάνει και το κάθισμα ακόμα πιο άνετο.