CHAIR COVERS

Διακόσμησε τις καρέκλες για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς –7 τρόποι


Η διακόσμηση της τραπεζαρίας κατά τη διάρκεια των γιορτών έχει βαρύνουσα σημασία για την οικοδέσποινα του σπιτιού, αφού γύρω από αυτή θα καθίσουν οι καλεσμένοι της, για να απολαύσουν τα καλούδια που έχει ετοιμάσει με τόσο κόπο για εκείνους.

Ενα υπερφορτωμένο με φαγητό, ποτό και στολίδια τραπέζι από μόνο του όμως δεν είναι ποτέ αρκετό για να εντυπωσιάσει. Το πνεύμα των εορτών ολοκληρώνεται στην ατμόσφαιρα, αν συμπεριλάβετε στη διακόσμηση και τις καρέκλες που σηκώνουν το βάρος των καλεσμένων σας.

Ακόμα κι αν πρόκειται για μοντέρνες ή κλασικές, για ξύλινες ή μεταλλικές, οι καρέκλες είναι δυνατόν να ανανεωθούν σε χρόνο ρεκόρ και να αποκτήσουν προσωπικό χαρακτήρα για κάθε φίλη ή φίλο σας ξεχωριστά.

Επιλέξτε αρχικά τη χρωματική παλέτα γύρω από την οποία θα κινηθεί η γενικότερη διακόσμηση της τραπεζαρίας σας. Αν χρησιμοποιήσετε το πράσινο, το κόκκινο και το χρυσό, τότε θα έχετε μια παραδοσιακή εκδοχή, διαφορετικά αντικαταστήστε το χρυσό με το λευκό.

Επειτα, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και δώστε στις καρέκλες λόγο να γιορτάσουν «ντύνοντας» τες με φιόγκους, κόκκινες μπότες, κουκουνάρια και άλλες ιδέες, όπως αυτές παρακάτω που θα σας εμπνεύσουν.

Λινάτσα

Αν το ύφος στη διακόσμηση του σπιτιού έχει κάντρι και ρουστίκ επιρροές η λινάτσα είναι μια ιδανική επιλογή για τις εορταστικές καρέκλες σας. Δέστε τη φιόγκο και προσθέστε επάνω της ένα μικρό στεφάνι από λουλούδια που θα υπάρχουν και στο κέντρο του τραπεζιού.

 

Κουκουνάρια

Φέρτε τη φύση ένα βήμα πιο κοντά στην τραπεζαρία. Δέστε ένα κομμάτι λινάτσας σε φιόγκο γύρω από τις καρέκλες και κρεμάστε σε αυτό κουκουνάρια και διακοσμητικές μπάλες.  

Στεφάνι

Μια έλεγαντ και πολύ απλή ιδέα είναι να στολίσετε την πλάτη κάθε καρέκλας με ένα γιορτινό στεφάνι, το οποίο θα κρέμεται από ένα μεγάλο φιόγκο. Χρησιμοποιήστε και πάλι τη λινάτσα. Αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας που βρέθηκαν κοντά σας, καθώς μπορούν φεύγοντας να πάρουν ο καθένας το στεφάνι του μαζί του.

Στολίδι

Εκμεταλλευτείτε τα στολίδια που σας έχουν περισσέψει από τη διακόσμηση του δέντρου σας, βάζοντας τα επάνω στις καρέκλες της τραπεζαρίας, ακόμα και την τελευταία στιγμή που θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά στο χώρο. Περάστε μια κορδέλα από τον κρίκο του στολιδιού και δέστε την στην πλάτη κάθε καρέκλας.

Κόκκινοι σκούφοι

Μια εξαιρετική ιδέα που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα καλύμματα με αυτό το σχέδιο ή να ράψετε κόκκινο και λευκό ύφασμα και να τα φτιάξετε μόνες σας, προσθέτοντας μια φούντα στο τέλος.

Μπουκέτο από δενδρολίβανο

Δέστε μερικά κλωνάρια από το αρωματικό δενδρολίβανο και κρεμάστε στην πλάτη της κάθε καρέκλας με λινάτσα. Επάνω σε κάθε ένα μπουκέτο προσθέστε το αρχικό γράμμα των καλεσμένων, ως δώρο.

Μαυροπίνακας

Μια εκπληκτική ιδέα είναι να τοποθετήσετε στο πίσω μέρος κάθε καρέκλας μικρούς μαυροπίνακες σε εορταστικά σχέδια επάνω στους οποίους θα γράψετε ευχές για τους καλεσμένους. Ενισχύστε την εορταστική τους εκδοχή προσθέτοντας berries ή άλλα φυτά.