Πράσινο χρώμα, κάκτοι, καθρέφτες και άλλα πράγματα που λένε ότι φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι | 0 bovary.gr
Πράσινο χρώμα, κάκτοι, καθρέφτες και άλλα πράγματα που λένε ότι φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι | 0 bovary.gr
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πράσινο χρώμα, κάκτοι, καθρέφτες και άλλα πράγματα που λένε ότι φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι


Λέγεται, ότι αν κάποιος ανοίξει την ομπρέλα του μέσα στο σπίτι ή περάσει κάτω από ανοιχτή σκάλα, τότε θα του συμβεί κάτι πολύ κακό.

Τέτοιου είδους προλήψεις που αφορούν στη γρουσουζιά και την αρνητική ενέργεια ισχύουν, σύμφωνα με ορισμένη μερίδα ανθρώπων και στην περίπτωση της διακόσμησης και διαμόρφωσης ενός χώρου, όπως για παράδειγμα το σπίτι.

Αλλες μπορεί να είναι ευρέως γνωστές και άλλες όχι, ωστόσο υπάρχουν ακόμα και αθώα φαινομενικά αντικείμενα που προκαλούν την κακή τύχη και σας στερούν την ευτυχία αλλά και την καλή ψυχολογική διάθεση.

Αν το πιστεύετε γενικότερα, διαβάστε πόσο επηρεάζεται το δικό σας περιβάλλον από τις επτά παρακάτω προλήψεις.

Το πράσινο χρώμα

Παρά το γεγονός ότι θεωρείται χρώμα της φύσης και της ζωής, του έχει αποδοθεί μια αρνητική χροιά στην Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο γιατί χρησιμοποιήθηκε το χημικό στοιχείο «αρσενικό», ένα επικίνδυνο τοξικό, για τη δημιουργία του το 1700.

shutterstock
shutterstock

Τα σπασμένα ρολόγια

Αν αγαπάτε και ακολουθείτε το φενγκ σούι, τότε θα ξέρετε, πως τα σπασμένα ρολόγια αποτελούν εξαιρετικά κακό σημάδι για ένα σπίτι. Δημιουργούν μια αίσθηση ακαταστασίας και χάους και αν δεν μπορούν να επισκευαστούν, καλό θα ήταν να απομακρυνθούν από το χώρο. Επίσης, αν ενα φαινομενικά χαλασμένο ρολόι χτυπήσει ξαφνικά έπειτα από πολύ καιρό, αυτό θεωρείται κακός οιωνός.

Οι μαύρες πόρτες

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, μια μαύρη πόρτα σημαίνει κακή τύχη, εκτός αν «κοιτάει» στο βορρά.

shutterstock
shutterstock

Οι κενές κουνιστές καρέκλες από μπαμπού

Οι Ιρλανδοί πιστεύουν βαθιά, πως οι άδειες κουνιστές καρέκλες μέσα στο σπίτι προσκαλούν τα κακά πνεύματα, ακόμα κι αν εσείς τις θεωρείτε εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο.

shutterstock
shutterstock

Αγκαθωτά ή «νεκρά» φυτά

Ένα ακανθώδες φυτό σαν τον κάκτο πιστεύεται ότι φέρνει κακή τύχη, αλλά ένα τριαντάφυλλο είναι μια ιδανική επιλογή με θετική ενέργεια. Αντικαταστήστε το με ένα φυτό εσωτερικού χώρου, που αντέχει στο χρόνο. Ως κακή τύχη θεωρείται και ο «θάνατος» ενός φυτού μέσα στο σπίτι από λειψυδρία.

Τα παλιά ημερολόγια

Δεν είναι σωστό να κρεμά κανείς ένα καινούριο ημερολόγιο πριν ξεκινήσει το έτος στο οποίο αναφέρεται, αλλά κακή τύχη φέρνει και ένα παλιό ημερολόγιο που ξεχάσατε να πετάξετε. Επίσης, το να βρίσκεται σε λανθασμένη ημερομηνία γεμίζει με αρνητική ενέργεια το χώρο σας.

shutterstock
shutterstock

Οι καθρέφτες

Ποιος από εσάς δεν γνωρίζει την προκατάληψη, που θέλει κάθε σπασμένο καθρέφτη, να ισοδυναμεί με επτά ολόκληρα χρόνια γρουσουζιάς; Φυσικά ο καθρέφτης είναι απαραίτητος, αλλά αν τον θέλετε στην κρεβατοκάμαρα, μάθετε ότι όταν τοποθετείται απέναντι από το κρεβάτι ενός ζευγαριού, δημιουργεί προβλήματα στη σχέση.

Τα σπασμένα σερβίτσια

Στο φενγκ σούι τα καλά σερβίτσια συμβολίζουν την οικονομική άνεση και αν τρώτε από ραγισμένα πιάτα, τότε είναι σαν να ανοίγετε την πόρτα στα οικονομικά προβλήματα και την κακοτυχία.