pinterest
pinterest
21|02|2017 14:01
SHARE
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ!

Μαθήματα... φωτισμού! Πώς να επιλέξεις τα σωστά φωτιστικά και φώτα για το σπίτι


Ο φωτισμός είναι το «εργαλείο» που διαμορφώνει την ατμόσφαιρα μέσα σε ένα χώρο.

Μια λεπτομέρεια, που σπανίως στέκεστε σε αυτήν, καθώς κοιτάτε την πρακτικότητα και όχι το ντιζάιν, ενώ στην πραγματικότητα, όσο κι αν αναλύσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας και προσπαθήσετε να επιλέξετε τα κατάλληλα αντικείμενα και υλικά, δεν θα καταφέρετε να έχετε το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Το μυστικό δεν είναι να φωτίζεται σωστά κάθε χώρος του σπιτιού, για να μπορείτε να δουλεύετε, να διαβάζετε ή να περνάτε ευχάριστες ώρες μέσα σε αυτόν, αλλά να σας βοηθήσει να τονίσετε την αισθητική του και να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα.

  • Διακοσμήστε ένα δωμάτιο με διαφορετικά φωτιστικά

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για να αλλάξετε ή να ενισχύσετε την εμφάνιση ενός χώρου. Μια τέλεια ατμόσφαιρα τις περισσότερες φορές απαιτεί την τοποθέτηση και χρήση διαφορετικών πηγών φωτισμού που «δένουν» μεταξύ τους. Κάθε φορά που θα επιλέγετε φωτιστικό για ένα δωμάτιο, θα πρέπει να εξετάζετε το σκοπό του, το μέγεθος του δωματίου, τη διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε και την εικόνα του χώρου συνολικά. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους φωτιστικών για να δημιουργήσετε την τέλεια ισορροπία.

Pinterest
Pinterest
pinterest
pinterest
  • Κάντε τη δική σας «δήλωση μόδας» μέσα από το φωτισμό

Ενα κεντρικό, εντυπωσιακό φωτιστικό - κόσμημα στο ταβάνι είναι βασικό στοιχείο κάθε εσωτερικής διακόσμησης. Εξετάστε το στυλ, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα όταν επιλέγετε το κεντρικό φωτιστικό σε ένα δωμάτιο, ώστε το ντιζάιν του να κερδίζει το ενδιαφέρον και να συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων.

pinterest
pinterest
  • Επιτρέψτε στο φωτισμό να καθορίσει την ατμόσφαιρα

Οχι μόνο το ντιζάιν ενός φωτιστικού, αλλά και το ίδιο το φως που εκπέμπει σε συνδυασμό με την ένταση και το χρώμα του, καθορίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο και τον κάνουν είτε κόζι ( ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης) είτε «ζωντανό» και φωτεινό ( ιδανικό για στιγμές διασκέδασης). Σε κάθε περίπτωση φροντίστε ώστε το φως να μην είναι ενοχλητικό για εσάς και τους επισκέπτες σας, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να «χτυπάει» στα μάτια, ακόμα κι αν πρόκειται για φωτιστικό δαπέδου.

pinterest
pinterest
  • Δημιουργήστε μια χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα πάνω από την τραπεζαρία

Συνδυάστε το ντιζάιν με τη λειτουργικότητα και κάντε την ατμόσφαιρα στην τραπεζαρία σας πιο κόζι από ποτέ, επιλέγοντας ένα κεντρικό σικ και διακριτικό ταυτόχρονα φωτιστικό που θα το τοποθετήσετε πάνω από το τραπέζι. Ο φωτισμός θα πρέπει να αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις από το γεύμα σας και να δημιουργεί χαρά. 

pinterest
pinterest