Καναπές-κρεβάτι -Γιατί πρέπει να επενδύσεις σ' αυτό το... 2 σε 1 έπιπλο | 0 bovary.gr
Καναπές-κρεβάτι -Γιατί πρέπει να επενδύσεις σ' αυτό το... 2 σε 1 έπιπλο | 0 bovary.gr
03|04|2017 08:49
SHARE
ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ & ΕΛΕΓΚΑΝΤ

Καναπές-κρεβάτι -Γιατί πρέπει να επενδύσεις σ' αυτό το... 2 σε 1 έπιπλο


Ξαπλώστε και χαλαρώστε σε αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του χώρου σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η άνοιξη αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκεφτείτε τους τρόπους με τους οποίους θα ανανεώσετε το σπίτι σας και θα το κάνετε ακόμα πιο άνετο και κόζι. Ο καναπές -κρεβάτι είναι μια ιδανική επιλογή για να κάνετε την αρχή.

Μπορεί να προτείνεται τις περισσότερες φορές για τις ανάγκες των φοιτητικών σπιτιών ή των πολύ μικρών διαμερισμάτων, όμως το έπιπλο αυτό είναι χρηστικό, ωραίο και πρακτικό για το σαλόνι, τον ξενώνα σας, την κουζίνα σας, ακόμα και την κρεβατοκάμαρα σας, λόγω της διπλής του ιδιότητας: χρησιμοποιήστε τον ως καναπέ τις ώρες που θα φιλοξενείτε τους καλεσμένους σας, αλλά και ως κρεβάτι, όταν κάποιος από αυτούς θα θελήσει να κοιμηθεί στο σπίτι σας και να απολαύσει λίγες ώρες ξεκούρασης.

shutterstock
shutterstock

Το έπιπλο αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα, αγοράζοντας μόνο ένα κομμάτι, αλλά και χώρο για να τοποθετήσετε άλλα βοηθητικά έπιπλα στο εκάστοτε δωμάτιο, όπως για παράδειγμα ένα κομοδίνο ή μια βιβλιοθήκη.

Είναι ιδιαίτερα κομψός για το σαλόνι και μπορείτε να τον διακοσμήσετε με μαξιλάρια σε τολμηρές αποχρώσεις και πριντς, για να τον κάνετε ακόμα πιο θελκτικό.

Αν τον επιλέξετε για το παιδικό δωμάτιο, τότε σε αυτήν την περίπτωση θα ταίριαζε ένας καναπές κρεβάτι από κάγκελα, «ντυμένος» με «αφράτα» μαξιλάρια και ριχτάρια σε παλ αποχρώσεις που θα δημιουργεί μια γωνιά γεμάτη ζεστασιά για τα μικρά σας αγγελούδια.

 

 

 

 

Χρησιμοποιήστε τον ως χώρο υποδοχής στο χολ του σπιτιού και βάλτε επάνω του μεγάλες μαξιλάρες σε συνδυασμό με μικρότερα μαξιλάρια πλάτης.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε σε κάθε περίπτωση σχετικά με τη διακόσμηση του είναι το κάλυμμα που θα διαλέξετε, το οποίο θα ήταν καλό να τον καλύπτει, για να μην φθείρεται από την καθημερινή του χρήση.

Ακόμη θα πρέπει να δώσετε έμφαση στον μηχανισμό του, ώστε να ανοίγει και να κλείνει χωρίς κόπο, αλλά και την ποιότητα του στρώματος του, γιατί ο ύπνος έχει ανεκτίμητη αξία.